Dodatek po zakonu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nežka
Novinec
Novinec

Dodatek po zakonu

Odgovor Napisal/-a nežka »

Kdo mora izplačevat ta dodatek? Kolikšna je višina in kje je napisan oz. kdo obravnava ta zakon?

Hvala!
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

ZU se plača glede na KP v katero spadate. Lahko da je po vaši KP znesek uskladitve že vključen v sistem plač.
http://www.zds.si/uploads/files/tabele_ ... o%20KP.doc
L.P. Lidija
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Glede dodatka po zakonu imam tudi jaz vprašanje. Namreč, znancu, ki je zaposlen v podjetju v kemični industriji, ne izplačujejo dodatka po zakonu, ker da se je zaposlil pri njih šele letos in zato ni upravičen do tega dodatka. Osnovno plačo ima popolnoma isto, kot ostali njegovi sodelavci, le da oni dobijo še dodatek, ker da so prišli k njim že lani oziroma predlani. Zanima me, ali je to prav, ker v našem podjetju izplačujemo oziroma smo izplačevali dodatek k plači neodvisno od tega, kdaj je delavec prišel k nam.

Hvala za vaše mnenje.

Pozdrav!
JulijaL
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Jaz sem tudi dobila informacijo,da novo zaposlenim delavcem ne pripada, ker naj bi bil ta dodatek že vključen v bruto, kij je dogovorjen s pogodbo-ta pa je novo sklenjena, po uuvedbi dodatka.Zato pa naj bi bil že bruto dogovorjen v taki višini, da to pokriva. Bruto pa je stvar dogovora med delojemalv+cem in delodajalcem.
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Uni, najlepša hvala.

Pozdrav,
JulijaL
Odgovori