Pozdravljeni!
Lepo prosim,če mi pojasnite kateri prejeti računi gredo v rubriko "po 34. čl. ZDDV" in pod rubriko "po 35. čl. ZDDV" oz. bolj konkretno kam spada račun izdan sindikatu oz. kakšnemu društvu ki Ni davčni zavezanec in ki JE davčni zavezanec.
Hvala.
Darika
Izdani računi
Moderator: Mirko Zbačnik
Pa še, če mi potrdite ali ravnam pravilno:
- Stranki izstavim račun na katerem navedem davčno številko, vendar brez začetnice SI? Da ali ne?
- Napišem, da ni davčni zavezanec. DA ali ne?
- V knjigi izdani računov pa dam pod davčnega zavezanca in v rubriko "po 34čl. ZDDV". Da ali ne?
Hvala za vsakršno pomoč.
- Stranki izstavim račun na katerem navedem davčno številko, vendar brez začetnice SI? Da ali ne?
- Napišem, da ni davčni zavezanec. DA ali ne?
- V knjigi izdani računov pa dam pod davčnega zavezanca in v rubriko "po 34čl. ZDDV". Da ali ne?
Hvala za vsakršno pomoč.
Če ni davčni zavezanec nima id. št. , lahko sicer napišete davčno številko, vendar mislim, da ni nujno, ker tudi če bi bila davčni zavezanec z id št.: sixxx le-te ni potrebno vpisovati na izdani račun. Ni posebno potrebno pisati, da je davčni zavezanec oz. da ni (ZA DDV).
Odvisno kako ste sestavili račun ali po 34. čl. ali po 35. čl. (večinoma je za pravne osebe 34.čl., 35.čl. je za končne potrošnike-končne kupce (npr. trgovinski račun).
P.S. V novem zakonu o ddv je id št. OBVEZNA - TAKO JAZ RAZUMEM.
Upam, da sem kaj pomagala.
Odvisno kako ste sestavili račun ali po 34. čl. ali po 35. čl. (večinoma je za pravne osebe 34.čl., 35.čl. je za končne potrošnike-končne kupce (npr. trgovinski račun).
P.S. V novem zakonu o ddv je id št. OBVEZNA - TAKO JAZ RAZUMEM.
Upam, da sem kaj pomagala.