Pozdravljeni!
Zanima me, kako so urejeni po novih SRS dolgoročno odloženi stroški poslovanja. Namreč, v bilanci na 0 imam dolgoročne odložene stroške poslovanja iz leta 2002 in 2003, ki so se normalno amortizirali, nanašali pa so se na marketinške akcije... Zasledila sem namreč, da bi jih mogla dati v stroške??.... Mi mogoče lahko kako svetuje, kako je v zvezi s tem? Kaj pa knjiženje?
Hvala za hiter odgovor in lep pozdrav,
Nana
Dolgoročno odloženi stroški poslovanja
Moderator: Mirko Zbačnik
Odgovora sicer nimam, a me zanima.
Ne razumem tega: "da so se amortizirali...morala pa bi jih dati v stroške"?
Kakšna je sploh razlika med tem? Saj amortizacija je strošek.
Sicer pa mene zanima, če kdo ve, kakšna je max davčno priznana amortizacija za dolgoročno odložene stroške razvijanja (ki so nastali letos).
V ZDDPO-2 ne najdem neposredne navedbe, tako da bi lahko bila 10% (druge naložbe) ali pa da v skladu s splošnim členom 20/1 letno preknjižimo med stroške toliko, kakršen delež izdelkov nastalih na podlagi tega razvoja glede na celotno količino v ocenjeni dobi koristnosti v skladu s poslovnim načrtom projekta smo v tekočem letu prodali.
Kaj menite?
Ne razumem tega: "da so se amortizirali...morala pa bi jih dati v stroške"?
Kakšna je sploh razlika med tem? Saj amortizacija je strošek.
Sicer pa mene zanima, če kdo ve, kakšna je max davčno priznana amortizacija za dolgoročno odložene stroške razvijanja (ki so nastali letos).
V ZDDPO-2 ne najdem neposredne navedbe, tako da bi lahko bila 10% (druge naložbe) ali pa da v skladu s splošnim členom 20/1 letno preknjižimo med stroške toliko, kakršen delež izdelkov nastalih na podlagi tega razvoja glede na celotno količino v ocenjeni dobi koristnosti v skladu s poslovnim načrtom projekta smo v tekočem letu prodali.
Kaj menite?