Dve rzlični dejavnosti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
veter
Nov član
Nov član

Dve rzlični dejavnosti

Odgovor Napisal/-a veter »

Pozdravljeni!

Recimo, da sem registriran za dve različni dejavnosti. Prihodki od 1.dejavnosti so večji od 2. dejavnosti. Zanima me, če lahko določen del prihodkov iz 1. dejavnosti porabim za kritje amortizacije O.S. ki ga potrebujem za opravljanje 2. dejavnosti, ker imam pri 2. dejavnosti manjše prihodke. V bistvu bi rad manjšal skupno davčno osnovo. Kako gleda na to davkarija.?

Lep dan. :roll:
zvezda
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Mislim, da vas ne razumem prav dobro. A vodite poslovne knjige za vsako dejavnost posebej?
DECO
veter
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a veter »

Knjige bi vodil skupaj.
1. Opravljal bom storitev posredništva v trgovini, kjer mi ostane dosti dobička. Ker opravljam samo storitev posredništva nimam dosti stroškov s katerimi bi si manjšal davčno osnovo.
2. Zaradi tega bi registriral še eno dejavnost npr. prodaja lesa za kurjavo in bi si nabavil traktor s katerim bi si manjšal davčno osnovo. S to drugo dejavnostjo bi si ustvaril malo prihodkov, ki bi ne zadostovali za kritje vseh stroškov v zvezi s nabavljenim osnovnim sredstvom-traktorjem.

Sprašujem, če si lahko z nabavljenim osnovnim sredstvom-traktorjem zmanjšujem skupno davčno osnovo v kateri so eni in drugi prihodki.

Lep pozdrav.
zvezda
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Lahko.
DECO
Odgovori