OBRAČUN ddv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anka
Super računovodja
Super računovodja

OBRAČUN ddv

Odgovor Napisal/-a anka »

Smo davčni zavezanci(6) mesecev. Ne kupujemo v tujini, prav tako ne
prodajamo v tujini. Ali je potem potrebna kakšna priloga ali ne, glede na spremembe obrazcev? in kakšna je ta priloga?, kaj vsebuje?

LP A.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ravnal bi tako, kot bomo ravnali ob trimesečnem obračunu. Obračunal bi v dveh delih; prvi del januar - april in drugi del maj - junij. Te obračune bi priložil k obračunu za celotno obdobje, katerega izpolnim tako, da oba seštejem. Skupnega bi izpolnil na original obrazcu, posamična (kot prilogi) bi npr. iztiskal iz PC-ja.

Tak odgovor sem dobil iz DURS-a, le da za trimesečni obračun.

LP, Mirko
tashy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tashy »

Živjo!

Tudi mi smo polletni davčni zavezanci, pa smo oddali samo obrazec DDV-o brez kakršnih prilog, saj se postavke za poslovanje doma (brez tujine) niso spremenile. Takšno je moje mnenje. Naj se oglasi še kdo!
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Tudi jaz mislim tako, ampak npr. da bi morala oddati prilogo, kje se takšna priloga dobi, ali oddaš lahko na svojem obrazcu in dopišeš od 1.1. do 30.4.2004 in do 1.5. do 30.6.04. Mislim, da če ne nakupuješ v tujini(EU ali kjerkoli) tega ni potrebno pisati.

Naj še kdo pove svoje mnenje, čas se izteka.
lev76
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lev76 »

Tudi jaz mislim tako.Ker ne poslujemo s tujino, se zadeva ni spremenila in bom oddala skupni obračun brez prilog. Meni namreč program niti ne omogoča ločenega obračuna, tako da moram narediti skupnega.
Odgovori