Obrazec M4/M8

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
programer_

Obrazec M4/M8

Odgovor Napisal/-a programer_ »

Živjo!

Imam 3 zaposlene in me zanima nekaj glede obrazca M4/M8 in sicer:
* pri poljih "Število ur rednega delovnega časa", "Polni delovni čas zavezanca - ur na teden", "-letni sklad ur" - to je najbolje, da vrednost se vpiše ročno ali se te vrednosti obračunavajo po kakšni formuli?

Ali vrednosti te vrednosti so na podlagi enega zaposlenega in ali je to najbolje, da se jih vpiše ročno?

* pri polju "Število ur za delo preko polnega delovnega časa", kaj vpišem?

* Pri polju (oznala 8) je potrebno vpisati bruto znesek. Ali mora ta znesek vsebovati bonitete ali ne?

* pri polju "Plačan prispevek" - tukaj so prikazani vsi prispevki, ki se jih plačuje med letom za enega zaposlenega ?

* pri polju "Zavarovalna doba, ki se šteje s povečanjem" - kaj tukaj je potrebno dejansko prikazati? Ali je lahko prazno oz. v katerem primeru ne sme biti prazno?

* pri polju "Šifra" (Velja tudi za Zavarovalno dobo, ki se šteje s povečanjem) - kakšna vrednost tukaj spada?

* pri polju "Vrsta spremembe" - se pusti prazno ali je potrebno kaj vpisati?

Sem nov na tem forumu pa me zanima nekaj glede tega obrazca.

Upam, da mi boste čimprej odgovorili na ta vprašanja, ker se mi glede tega res mudi!

Hvala zaenkrat in lep pozdrav!
Dejan
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Na zadnji strani so tudi podrobnejša navodila (ročni obrazec). Kako pa da oddajate šele sedaj? Drugače je potrebno oddati obrazce za prejšnje leto do 30.4. ?
programer_

Odgovor Napisal/-a programer_ »

Ali se obrazec M4/M8 ne odda do konca januarja?
Se opravičujem ampak sem dobil takšne informacije, ki so najbrž napačne!

Torej imam 3 zaposlene, ki jim redno delam plače od 1.1.2006 in jih bom delal do konca tega leta.

Ali moram do konca tega leta pripraviti še kakšen obrazec, ki vsebuje letno poročilo zaposlenih?

Hvala za odgovor!

lp
Dejan
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Ja, za dohodnino na davčin urad je potrebno poročati do 31.januarja za preteklo leto. :P
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Za dohodnino je res potrebno oddati do 31.1. naslednjega leta za preteklo leto, vendar je to obdobje v večini od decembra 2005 (ker je bilo izplačilo v januarju do novembra 2006 (izplačilo v decembru).

Obrazec M4/M8 pa je za ZPIZ in velja za celotno koledarsko leto (januar-december - za preteklo leto)
Odgovori