Osnovna sredstva

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
burjam
Začetnik
Začetnik
Kraj: Bled

Osnovna sredstva

Odgovor Napisal/-a burjam »

Zanima me, ali je potrebno preden odpišeš ali odprodaš osnovno sredstvo imeti kakšen zapisnik, ali dokument v pisni obliki zakaj odpis itd... če ima kdo kaj takega naj mi prosim posreduje. Najlepša vam hvala, Mateja
hm
Računovodja
Računovodja
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a hm »

Če je osnovno sredstvo zamortizirano, ga lahko odpišete, toda če ga še uporabljate, morebitni stroški, ki se nanašajo na to OS, niso davčno priznani. Če OS ni zamortizirano, potem je treba imeti razlog, zakaj ga odpisujete (uničenje, zastarelost....). To je treba imeti v pisni obliki in ne vem, ali obstaja tipski zapisnik za to.

LP
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.
burjam
Začetnik
Začetnik

Hvala vam za odgovor.
Preden osnovno sredstvo odpišemo, ali moramo to imeti v papirnati obliki, ter s strani direktorja podpis, da je odobreno ... Če imate mogoče kakšno obliko tega zapisnika, bi vas prosila če mi pošljete na mail: mburja@group4securitas.si

Hvala,

Mateja
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Moji zapisniki so taki:
Zapisnik o izločitvi osnovnega sredstva
Zaradi iztrošenosti/prodaje... se izločijo naslednja osnovna sredsta z dne
... Nato sledi seznam z imenom os.sred.in njegovo inv.št.
Spodaj napišem komisija in podpis .Ker je pri nas direktor tudi komisija je to vse.Mogoče bi vi rabili še njegovo odobritev.
burjam
Začetnik
Začetnik

osnovna sredstva

Super, hvala vam za odgovor še enkrat. Sem mislila, da je mogoče kak tak uraden dokument, pa berem, da je zadosti če sami vse to napišemo.
Lep dan še naprej,

Mateja
Ataja
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Ataja »

Kako pa zdaj knjižimo odpis OS, ki še ni amortizirano, kajti SRS pravijo, da je potrebno AM obračunavati dokler ni amortizirano. Prosim za pomoč, ker ga moram odpisati - letošnja nabava, vendar nimam kam pogledati.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

hm napisal/-a:Če je osnovno sredstvo zamortizirano, ga lahko odpišete, toda če ga še uporabljate, morebitni stroški, ki se nanašajo na to OS, niso davčno priznani.
V mislih imate verjetno amortiziranje še potem, ko je že končno amortizirano. Drugače so stroški vzdrževanja odpisanega OS davčno priznani.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori