ddv in tujina
Moderator: Mirko Zbačnik
ddv in tujina
Postal sem ddv zavezanec.Za Italijo opravljam storitev. Dogovor je bil 1000 eurov mesečno. Sedaj moram istaviti račun za 1000 eurov, ker pa sem postal ddv zavezanec, bom moral najbrž osnovo zmanjšati in dodati ddv. Zanima me, če izstavim račun z ddv za vrednost 1200E, ali bo lahko podjetje iz Italije uveljavilo ta odbiti ddv oz bo kakorkoli dobilo povrnjen davek? Mi namreč ne diši, da bi moral državi odstopiti 20% dobicka, ker bo cena enaka.
Če ima vaš naročnik ID št. mu po 17.čl.3.ods.3.toč. in 12.čl.1.ods.2 točke pravi,da se za storitve (prevajanja)šteje kraj kjer ima naročnik sedež ali stalno bivališče. V vašem primeru je to Italija. Ni vam potrebno zaračunati našega DDV, na račun pa navedite te člene.
Če pa ni zavezanec za ID ali vam ne posreduje ID številke mu pa zaračunate po 17.čl.1ods.naš DDV.
Če pa ni zavezanec za ID ali vam ne posreduje ID številke mu pa zaračunate po 17.čl.1ods.naš DDV.
PIKA: Ali je to 100% ok: DDV je oproščen po 17.čl.3.ods.3.toč. in 12.čl.1.ods.2 točke.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5829
NE štekam ravno najbolje.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5829
NE štekam ravno najbolje.
2.toč.12.čl.govori, da je plačnik DDV oseba kateri so bile opravljene storitve po 3.toč.3.ods.17.čl.ZDDV.Prevajanje pa spada v ta člen.
3.toč.3.ods.17.čl.ZDDV pravi:"Ne glede na prvi odstavek tega člena se pri storitveh...prevajanja, za kraj opravljene storitve šteje kraj kjer ima naročnik sedež ali stalno poslovno enoto." V vašem primeru je to Italija.
Lp.
3.toč.3.ods.17.čl.ZDDV pravi:"Ne glede na prvi odstavek tega člena se pri storitveh...prevajanja, za kraj opravljene storitve šteje kraj kjer ima naročnik sedež ali stalno poslovno enoto." V vašem primeru je to Italija.
Lp.
Da ne bi odpiral nove teme, bi nujno tudi jaz prosil za odgovor:
Opravil sem samo storitev montaže na nepremičnini v Črni Gori. Blago je že bilo tam. Naročnik in plačnik je d.o.o. iz Ljubljane. Po njihovih navodilih nisem obračunal DDV. Sklicevali so se na 1.točko 2. odstavek 17 člena Zakona o DDV.
Zanima me če delamo prav in kam naj kaj vpišem v Obrazec DDV-O?
Nujno! Hvala in lep dan! beno
Opravil sem samo storitev montaže na nepremičnini v Črni Gori. Blago je že bilo tam. Naročnik in plačnik je d.o.o. iz Ljubljane. Po njihovih navodilih nisem obračunal DDV. Sklicevali so se na 1.točko 2. odstavek 17 člena Zakona o DDV.
Zanima me če delamo prav in kam naj kaj vpišem v Obrazec DDV-O?
Nujno! Hvala in lep dan! beno