REK obrazec - zamuda

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

REK obrazec - zamuda

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Zanima me, kakšne so posledice, če rek obrazec pošlješ (prek e-davkov) s cca. 10 dnevno zamudo? Je to sploh možno, je veljavno (za izplačilo v prejšnjem mesecu...)?

Nujno, prosim (kr me je mal strah :? )
Lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ne vem kako je prek spleta, a ročno se mi je že zgodilo, da so šli tudi pozneje (plačilo plače stranki prek klika, ko sem bil jaz na dopustu). Nič se ni zgodilo.

P.S.: Sploh bi bilo v redu, da bi nekoga moralo zanimat to, da nekateri ne pošiljajo obrazcev iz razloga, ker ne izplačujejo plač. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
osnovnasola
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a osnovnasola »

Mislim, da ni nič narobe, samo, da je šlo plačilo naprej. Paziti pa moraš na datum izplačila na REK-u.

Lp
K-zeko
Računovodja
Računovodja

Ja, meni je na e-davkih napisali, da smo oddali zadevo izven zakonskega roka (ker sem pač datum izplačila dal 22.11., kot je bilo...).
Ja, prispevke in vse smo pa takrat nakazali...
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Pa jim pošljite obrazec v papirni obliki, pa je.
K-zeko
Računovodja
Računovodja

Ne, sej oddal sem ga lahko - pač, opozoril me je, da je "vsebinska napaka - oddajanje obrazca izven zakonskega roka" - torej, izplačal smo 22.11., oddal pa 5.11. -in verjetno (to mogoče kdo od vas ve), moraš pač REK obrazec poslati isti dan, kot je izplačilo ali kaj podobnega...
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Ja seveda nekje, zdaj se ne bom spomnila, piše, da je potrebno REK obrazec predložiti najkasneje tisti dan, ko je izplačilo dohodka. Ampak na DURSu glede tega ne komplicirajo preveč. Jaz ga vsak mesec pošljem tisti dan, ko izplačamo plače. Enkrat ga niso prejeli, me je klicala čez en teden, pa sem ga poslala kar po faksu.
LP :)
cvetka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Pri inšpekcijskem pregledu niso nič komplicirali za prepozno oddane obrazce, je pa pomembno, da napišete pravi datum izplačila in če so tudi dajtve poravnane, lahko mirno spite. lp
Odgovori