Izračun dohodnine študenta

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
suzies
Novinec
Novinec

Izračun dohodnine študenta

Odgovor Napisal/-a suzies »

Pozdravljeni,
znašla sem se v rahli dilemi in ker ima obrazec za izračun dohodnine 2006 na spletni strani dohodnina.com nekaj napak, vas vljudno naprošam za pomoč.
Prepričana sem, da računovodje oz. poznavalci dohodnine in pripadajočega zakona, obvladate ročni izračun (to pomeni dohodninska lestvica in kalkulator v roke :) ), zato prosim, da mi izdate način kako si to lahko izračunam sama. Oz. če mi morda kakšna dobra duša izračuna.

Zneski so sicer okvirni:

status pavzerja od jan-sept
prejemki preko štud.servisa v tem času 1,050.000 (norm.str.okoli 105.000, ak.doh. 236.250)
status študenta od okt-dec
prejemki preko štud.servisa v tem času 163.000

plačilo dodatnega zavarovanja (Vzajemna): Okrog 44.000
pozitivne obresti (varčevanje NSVS): okrog 41.000

Vkolikor bi imela dohodke v letu 2006 manjše od 1,200.000 me bojda lahko starša vneseta v napoved kot vzdrževanega druž.člana. To velja tudi za tisti čas, ko sem bila brez statusa in nisem bila prijavljena na ZRSZZ?

Kolikor se je dalo, sem si informacije poiskala sama. Zaposlene na študentskem servisu se v dohodninske napovedi ne spuščajo, lansko leto pa me je gospa na davčni, ki je mimogrede odgovorna za vse referente na DURS XY, ki sprejemajo napovedi, v zadregi zavrnila, saj mi ni znala razložiti pomena novega zakona o dohodnini. češ, ja saj boš videla, če ti bojo kaj poslali, da moraš dopolniti napoved. Na koncu sem dobila odločbo s položnico za doplačilo 8.000 sit.. haha.

Za odgovor sem vam iskreno zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
SVEN
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SVEN »

Da ne bomo metali proč dragocenega časa in računali na prste, si pomagajte na naslednji strani:

http://edavki.durs.si/OpenPortal/Common ... h_Odm.aspx
LP,
Sven Slika
suzies
Novinec
Novinec

hvala

Odgovor Napisal/-a suzies »

NAjlepša hvala....
ne samo da smo privarčevali dragoceni čas, tudi prsti ne bodo oguljeni. priznam, da sem stran obiskala, ampak nisem poskusila, če stvar deluje... ker se zakon non-stop spreminja...
v glavnem, hvala.
lp, Suzi
SVEN
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SVEN »

Pa še nekaj sem našel za vas. Na:

http://www.racunovodstvo-arfidas.si/izracuni.html

si lahko zračunate kaj vas čaka v letu 2007.
LP,
Sven Slika
Odgovori