Podjetje je kupilo vozila z leasingom. Sedaj so se odločili vsa vozila prodati. Prodali so jih podjetjem. Od leasing hiše smo prejeli dobropis za predčasno zaključitev pogodb. Na dobropisih je bila glavnica in DDV. DDV smo si zmanjšali pri davčnem obračunu. Sedaj imam pa problem pri knjiženju, ker enostavno ne vem kako naj poknjižim te dobropise? to, da zmanjšam obveznost na kto 98, mi je jasno - kaj pa je v tem primeru protiknjižba? pri nabavi je bil kto 0.
ali v tem primeru zapiram nedopisano vrednost na kto 0 z razredom 98?
leasing
Moderator: Mirko Zbačnik
mogoče malce kompliciram in mi enostavno ne potegne...
nabavo oz. leasing pogodbo sem knjižila na 0/981 glavnico; na 982/981 pa obresti;
sedaj dobim dobropis za predčasen zaključek leasing pogodbe in dobim dobropis osnova + ddv (ker je to tovorno vozilo sem si tudi zmanjšala vstopni DDV); ne vem kako naj poknjižim ta dobropis?
osnova - xxx/-981
DDV -160/981
vozilo smo prodali xx pravni osebi, kupnina je bila nakazana direktno na leasing hiše za kar smo dobili tudi dokument;
za neko drugo vozilo pa smo dobili kupnino na svoj TRR
dejstvo je, da se mi leasing pogodbe ne zaprejo sedaj, pa ne vem kaj narobe delam
nabavo oz. leasing pogodbo sem knjižila na 0/981 glavnico; na 982/981 pa obresti;
sedaj dobim dobropis za predčasen zaključek leasing pogodbe in dobim dobropis osnova + ddv (ker je to tovorno vozilo sem si tudi zmanjšala vstopni DDV); ne vem kako naj poknjižim ta dobropis?
osnova - xxx/-981
DDV -160/981
vozilo smo prodali xx pravni osebi, kupnina je bila nakazana direktno na leasing hiše za kar smo dobili tudi dokument;
za neko drugo vozilo pa smo dobili kupnino na svoj TRR
dejstvo je, da se mi leasing pogodbe ne zaprejo sedaj, pa ne vem kaj narobe delam