knjiženje izdanih računov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
erin
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

knjiženje izdanih računov

Odgovor Napisal/-a erin »

Zanima me ali je možno oz. prav da se npr. v gostinskem podjetju dnevne zaključke na koncu meseca kar združi in poknjiži samo skupni znesek osnove, ddv, in osnove + ddv. Mogoče veste kje je to določeno?

LP
erin
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a erin »

kaj noben ne ve ali pa je vprašanje blesavo?
ekonomist
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ekonomist »

Pri nas v trgovini je tako, da imamo za vsak dan poročilo koliko je bilo prometa po blagajni po davčnih stopnjah. Trgovina naredi mesečno poročilo in se knjiži v enem znesku-za cel mesec skupaj. Enako lahko za bife.
LP
pika1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Kako pa potem naredite pologe gotovine? Se vam ujema, ker koliko vem je kar velik problem (plačilne kartice)? Že pri dnevnem knjiženju se pojavijo velikokrat razlike, kaj še le pri mesečnem.
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Jaz to knjizim dnevno. Ob ponedeljkih pa za vikend - tako kot se polaga.
Ker je res, da velikokrat strižejo zneski in sama napake ne bi našla, če bi delala mesečno.

Jaz delam tako, kot so narejeni pologi - preko blagajne - dnevno
tashy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tashy »

Živjo!

Mi polagamo iztržek od bifeja 2krat tedensko. Konec meseca se naredi mesečni obračun prometa v bifeju in se ga poknjiži kot en velik izdan račun (za končne kupce). Stvar je malce olajšana, ker imamo samo gotovinska plačila ali pa preko TRR. Nimamo plačil s plačilnimi karticami. Dnevne iztržke pa poknjižim preko blagajne za vsak dan posebej in naredim dnevnik vsakič, ko je polog (2krat tedensko). Po mojem je izbira načina knjiženja odvisna predvsem od velikosti prometa. Če je dnevno veliko prometa, je smiselno, da se knjiži dnevno, kajti drugače se res izgubiš v množici številk.

Tashy
Odgovori