Delavec se je pri nas zaposlil 20.11.,do takrat pa je bil zaposlen drugje.Program mi pri obračunu plač tudi za tega delavca upošteva celotno splošno olajšavo in olajšavo za vzdrževanega otroka v celotnem znesku.
Ali moram upoštevati sorazmeren del pri obeh olajšavah (9/22-devet od 22 de.dni)ali vzamem polovično ali ve celoti?Ali pa moram dobiti obevstilo prejšnjega delodajalca, koliko od olajšav je upošteval za november že on?
Pa tudi pri obračunu davka na plače me zanima ,ali gledam v lestvici nominalni znesek , ki ga bo delavec dobil pri nas za november ,ali moram kot osnovo gledati znsek, ki bi ga dobil za delo ,če bi delal ves mesec?Enak "problem"je za ostale obrazce(Obrazec 1,Rek1)
Hvala za pomoč ,če še kdo dela ,ali pa jutri,lepo prosim.
Zaposlitev sredi meseca-splošna olajšava,davek na plače
Moderator: Mirko Zbačnik
Pozdravljeni,
tudi jaz imam vprašanje v zvezi z olajšavami. Tudi mi smo zaposlili delavca sredi meseca (16.11.2006), vendar za polovični delovni čas. Kako v je v tem primeru z uveljavljanjem splošne olajšave. Ali moram v tem primeru Uporabiti polovično olajšavo, ali lahko kar celotno splošno olajšavo. Ta novo zaposleni prej ni bil nikjer zaposlen... mi smo njegov prvi delodajalec.
lp, vesna
tudi jaz imam vprašanje v zvezi z olajšavami. Tudi mi smo zaposlili delavca sredi meseca (16.11.2006), vendar za polovični delovni čas. Kako v je v tem primeru z uveljavljanjem splošne olajšave. Ali moram v tem primeru Uporabiti polovično olajšavo, ali lahko kar celotno splošno olajšavo. Ta novo zaposleni prej ni bil nikjer zaposlen... mi smo njegov prvi delodajalec.
lp, vesna