Zaposlitev sredi meseca-splošna olajšava,davek na plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
uni
Super računovodja
Super računovodja

Zaposlitev sredi meseca-splošna olajšava,davek na plače

Odgovor Napisal/-a uni »

Delavec se je pri nas zaposlil 20.11.,do takrat pa je bil zaposlen drugje.Program mi pri obračunu plač tudi za tega delavca upošteva celotno splošno olajšavo in olajšavo za vzdrževanega otroka v celotnem znesku.
Ali moram upoštevati sorazmeren del pri obeh olajšavah (9/22-devet od 22 de.dni)ali vzamem polovično ali ve celoti?Ali pa moram dobiti obevstilo prejšnjega delodajalca, koliko od olajšav je upošteval za november že on?
Pa tudi pri obračunu davka na plače me zanima ,ali gledam v lestvici nominalni znesek , ki ga bo delavec dobil pri nas za november ,ali moram kot osnovo gledati znsek, ki bi ga dobil za delo ,če bi delal ves mesec?Enak "problem"je za ostale obrazce(Obrazec 1,Rek1)
Hvala za pomoč ,če še kdo dela ,ali pa jutri,lepo prosim.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz sem imela enak primer - delavca sem za tistih nekaj dni prvega meseca obravnavala kot da smo drugi delodajalec.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Kar pomeni???Kako pa postopa drugi delodajalec?Predidevam,da niste upoštevali novenih olajšav,.A v obrazcih ste tudi navedli, da sre drugi delodajalec? In davek na plače?
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Da, tudi na Rek-1 smo kot drugi delodajalec, brez olajšav, kajti le-te je izkoristil prejšnji delodajalec. Pri davku na plače gre v obrazec znesek izplačane plače. Pri nas je bilo to za dva dneva, zato davka na plače ni bilo.
TEJČI
Novinec
Novinec
Kraj: CELJE

Odgovor Napisal/-a TEJČI »

Ali v primeru, če zaposlite sredi meseca delavca, ki pa ni prej koristil olajšave - torej ni bil zaposlen, takrat koristite olajšavo?
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Ja, če je prej ni koristil jo lahko v tekočem mesecu obračunate.
matica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a matica »

Pozdravljeni,
tudi jaz imam vprašanje v zvezi z olajšavami. Tudi mi smo zaposlili delavca sredi meseca (16.11.2006), vendar za polovični delovni čas. Kako v je v tem primeru z uveljavljanjem splošne olajšave. Ali moram v tem primeru Uporabiti polovično olajšavo, ali lahko kar celotno splošno olajšavo. Ta novo zaposleni prej ni bil nikjer zaposlen... mi smo njegov prvi delodajalec.
lp, vesna
Odgovori