Obrazci DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Obrazci DDV

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ali vsi pošiljate obračune na originalnih obrazcih, ali pošljete obračun na izpisanih obrazcih iz PC-ja?

Na DURS-u sem namreč izvedel, da je vseeno, le da je vsebina enaka.

Pa lep vikend [8D]!

LP, Mirko
pika1
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Pri nas zahtevajo original!
Lp!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Čudno. Govoril sem z dvema referentkama, namreč "skuril" sem vse rezerve za eno podjetje, za drugo obrazci (baje) niso prispeli. Dejala mi je, da ni predpisan ravno original in lahko pošljem tudi iztiskaneg iz PC-ja, oziroma izpolnim tidtega pobranega na internetni strani DURS-a. Obrazložila mi je, da bi bila objava le tega nesmiselna. Vprašala me je, kje piše, da je predpisan original. Namreč dogajalo se je, da je urgirala zaradi neposlanega obrazca in stranka je odvrnila, da pač ni dobila obrazcev. Kar ni razlog za neoddajo.

Mirko
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Načeloma pošiljam originale, ko že ravno so. Če pa mi ga kdo ne pošlje, natiskam obrazec iz spletne strani DURS - tako so mi naročili prav tam in obrazec tudi brez problemov vzamejo. Lep pozdrav- Alena
Darja_D
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Darja_D »

Jaz že 2 leti pošiljam obrazce sprintane iz Pc-ja, pa mi še nikoli ni nihče nič rekel.

Darja
pika1
Računovodja
Računovodja

Tudi sama sem enkrat pokurila vse obrazce pa sem kar izpiSani obrazec iz PC predložila. Naslednji dan so me dokaj strogo iz dursa obvestili češ, da za to pošiljajo obrazce, da te predložimo. Komaj sem pri koliegici dobila rezervo, da sem lahko "spet" oddala obrazec.
Če to ni čudno!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Verjetno je vse odvisno od referenta(ke); moji sta zelo v redu in mi skušata vedno pomagati, ko potrebujem pomoč, ali me napotita na njihovo svetovalno službo.

Mirk:D
pika1
Računovodja
Računovodja

Joj, ko bi še pri nas obstajali takšni. Pri nas pa "bog ne daj" da bi sploh kaj vprašal! Kaj hočemo, bo že boljše!
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Mene so nekaj zaporednih mesecev kar izpustili,pa sem jih vprašala,če mi mislijo poslati obrazce,pa so mi rekli,da naj jih kar sama iz spleta vzamem.
Odgovori