Obračun potnih stroškov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Obračun potnih stroškov

Odgovor Napisal/-a darika »

Pozdravljeni!

Kako bi bil pravilni obračun potnih stroškov in kilometrine?
Delavec zjutraj pride na sedež podjetja kjer dela recimo 8 ur. Potem gre na službeno pot ki traja 3 ure in od tam naprej kar domov (dom ni na relaciji podjetja, ampak v drugo smer). Zraven potnega naloga mi je priložil račune od cestnine ter napisal kilometrino za relacijo sedež podjetja - stranka - dom.
1) Kakšni potni stroški mu pripadajo ter kilometrina?
2) Kaj pa cestnina?

Lepo prosim za hiter odgovor. :oops:

Darika
MATEJA37
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Potni stroŠki

Odgovor Napisal/-a MATEJA37 »

Jaz bi mu kilometrino (uporaba privat vozila) štela samo za relacijo podjetje-stranka-podjetje.
Če je na poti podjetje-stranka-podjetje moral plačati cestnino, se mu tudi to prizna.

Lp
Mateja
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a darika »

Hvala za odgovor Mateja.
Vendar tukaj ni relacija podjetje - stranka - podjetje, tako da to ne pride v poštev oz. tako mu tudi ne morem obračunat, ker kilometrina in cestnina so od stranke pa do doma, ki je na drugem koncu kot podjetje in povratka v tem primeru v podjetje ni bilo.

Uf, vedno se mi zatika pri takih primerih in prav ne vem kaj je prav in kaj ne.
Mogoče ima kdo drug kakšno drugo rešitev?
MATEJA37
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Potni stroŠki

Odgovor Napisal/-a MATEJA37 »

Ja, vem. Ampak on je prišel v službo in tudi domov bi šel po isti poti, če ne bi šel vmes na službeno pot. Za to pot dobi plačan prevoz pri plači.

Jaz imam pri obračunih veliko takih primerov. In me sploh ne zanima po kakšni poti se je on vrnil, ali je šel najprej v podjetje ali direktno domov. Pa tudi sami vedo, ko mi dajo v obračun potne naloge, da jim bom obračunala oz. mi sami napišejo relacijo podjetje-stranka-podjetje.

Če prav razumem on nima stroška cestnine na poti dom-podjetje, ampak je strošek nastal pri vračanju stranka-dom. Moje mnenje je, da mu ne pripada vračilo cestnine, enako mu pripada kilometrina samo za tisti del, ki sem ga prej napisala.

Ima kdo še kakšno mnenje.

Lp
Mateja
DiXiDee
Novinec
Novinec
Kraj: "DiZniLenD"

Odgovor Napisal/-a DiXiDee »

Če je navaden delovni dan potem je - dom - delo - dom.
Obračunaj delo - stranka - delo in dom - delo - dom enostavno povedano, če je prišel v službo je moral tudi domov, logično. Prepričan sem, da ni govora o 500 kilometrih, podjetje nebo bankrotiralo za jurja ali dva več, brezveze se je zameriti zaposlenemu. Pretehtaj pozitivne in negativne boš videla kam se tehtnica nagne. Mateja, najlažje je na tvoj način, tako kot dela večina, odštej, zmanjšaj, odbij, itd...
[++ Multi multa, nemo omnia novit. ++]

(Veliko jih je, ki mnogo vedo, a nihce ne ve vsega)
Odgovori