Davčna olajšava za družinske člane

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Matjaž Kenda
Novinec
Novinec

Davčna olajšava za družinske člane

Odgovor Napisal/-a Matjaž Kenda »

Z delodajalcem sva se dogovorila za plačo 1000 € neto + dodatki v tolarski protivrednosti.Na kar sem dobil v podpis pogodbo z 332000 sit bruto osnovo+ vsi dodatki,ki sem jo po zagotovilih direktorja in računovodkinje,da to znaša neto 240.000 sit cca tudi podpisal. Po nekaj mesecih sem ugotovil,da so računali v neto osnovo dodatek za delovno dobo in celo mojo davčno olajšavo za družinskega člana.
To sem jim tudi povedal in zahteval,da plačo popravijo,vendar oni vstrajajo,da je to neto plača.
Ali mi lahko kdo svetuje,kaj bi bilo za storit,ker ne bi rad menjal službe,zaradi tega,vendar mislim,da se mi godi krivica.
Štjačan
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ja, to je neto plača. Odjavite družinskega člana, naj ga prijavi žena. Vedno se pogovarjamo o bruto plači, ne neto, ko gremo na razgovore.
casper
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a casper »

Živjo
mene zanima nekaj ali se v bruto plačo vŠtevajo nadure in dodatek na delovno dobo. ker pri nas v programu se vŠteje redno delo prazniki dopust dodatek na delovno dobo nadure,... in potem je to skupaj bruto pač minus davki skupaj neto. ali ima potemtakem lahko delavec izhodiŠčno plačo ne vem recimo 110000 in 15052 doddatek na delovno dobo (karikiram) in je potem to njegova minimalna bruto?!

aja pa Še to ali imata lahko oba starŠa prijavljenega otroka kot olajŠavo ali lahko samo tisti po katerem je zavarovan prijavljen z mdč obrazcem.

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Več je vredna ena izkušnja kot sedem modrih pravil.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Nikoli se ne pogajajte za neto osnovo; v razmislek - vi se dogovorite za neto 200.000, otrok nimate prijavljenih. Čez čas se pa spomnite, da bi jih vseeno dali zraven, ker pač ne želite kriditirat države. Imate pa sodelavca, ki tega ne stori. A kljub temu dobite enak neto. A sta plači še enaki?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori