Regres-bon

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pika1
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Regres-bon

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Vem, da je bilo na forumu že govora o tem vendat ne najdem. Podjetje bi del regresa izplačalo v bonih, ki bi jih kompenziralo z drugim podjetjem. Kako s tem?
Lp!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

V primeru, da izplačate v bonih, poročate v obrazcih izplačilo v gotovini.

Gre v bistvu za nelojalno konkurenco, ker bodo delavci te morali vnovčiti v firmi, ki jih daje. Verjetno gre za bone večje firme (navadno trgovske), ki na ta način privablja kupce in rešuje finančni položaj. Dvomim, da se ukvarja z počitnikovanjem. Svobodna izbira trgovca je tu vprašljiva. Če predpostavljam, da je danes regres verjetno pri večini namenjen krpanju domačega proračuna, je tudi ta oblika v skrajnem slučaju primerna.

Načeloma sem proti izplačilu v bonih.

Mirko
pika1
Računovodja
Računovodja

Tudi sama sem delavka in sem zelo proti izplačevanju regresa v bonih. Toda (naj oprostijo ti, ki delajo drugače) veliko teh malih podjetnikov jim je že osnovna delavčeva plača nepotrebni strošek kaj še le regres. No, to pa je kriva držva!
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Draga Pika, vse, vse , samo ne recite, da je delavec NEPOTREBNI STROŠEK. Če ga delodajalec potrebuje, seveda je strošek vendar ne nepotrebni. Tudi otroci so strošek, ali so nepotrebni? Spominjate me na enega direktorja, ki me je vprašal ali se zavedam, da sem strošek. Odgovorila sem, seveda, ampak vi ste veliko višji.

LP
pika1
Računovodja
Računovodja

Draga metalica, oprosti, nisi me razumela. To še zdaleč ni moje mnenje ampak številnih delodajalcev. Jih kar nekaj poznam. Zal!
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Razumela sem Pika in verjamem, da enako misliva.
Mogoče pa še kakšen delodajalec bere.
LP
Odgovori