Vem, da je bilo na forumu že govora o tem vendat ne najdem. Podjetje bi del regresa izplačalo v bonih, ki bi jih kompenziralo z drugim podjetjem. Kako s tem?
Lp!
Regres-bon
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V primeru, da izplačate v bonih, poročate v obrazcih izplačilo v gotovini.
Gre v bistvu za nelojalno konkurenco, ker bodo delavci te morali vnovčiti v firmi, ki jih daje. Verjetno gre za bone večje firme (navadno trgovske), ki na ta način privablja kupce in rešuje finančni položaj. Dvomim, da se ukvarja z počitnikovanjem. Svobodna izbira trgovca je tu vprašljiva. Če predpostavljam, da je danes regres verjetno pri večini namenjen krpanju domačega proračuna, je tudi ta oblika v skrajnem slučaju primerna.
Načeloma sem proti izplačilu v bonih.
Mirko
Gre v bistvu za nelojalno konkurenco, ker bodo delavci te morali vnovčiti v firmi, ki jih daje. Verjetno gre za bone večje firme (navadno trgovske), ki na ta način privablja kupce in rešuje finančni položaj. Dvomim, da se ukvarja z počitnikovanjem. Svobodna izbira trgovca je tu vprašljiva. Če predpostavljam, da je danes regres verjetno pri večini namenjen krpanju domačega proračuna, je tudi ta oblika v skrajnem slučaju primerna.
Načeloma sem proti izplačilu v bonih.
Mirko
Draga Pika, vse, vse , samo ne recite, da je delavec NEPOTREBNI STROŠEK. Če ga delodajalec potrebuje, seveda je strošek vendar ne nepotrebni. Tudi otroci so strošek, ali so nepotrebni? Spominjate me na enega direktorja, ki me je vprašal ali se zavedam, da sem strošek. Odgovorila sem, seveda, ampak vi ste veliko višji.
LP
LP