higijenski minimum

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KAJ
Računovodja
Računovodja

higijenski minimum

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Danes sem mislila poslati na tečaj iz higijenskega minimuma
enega delavca.Pa se mi zdi,da sem v petek nekje zasledila,da so nastopile določene spremembe glede zahteve po tem tečaju.Iščem po naši strani med novičkami oz.obvestili pa nič ne najdem.
Ali je še kdo to zasledil in kako pridem do teh sprememb?
LP
tina11
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a tina11 »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal KAJ</i>
<br />Danes sem mislila poslati na tečaj iz higijenskega minimuma
enega delavca.Pa se mi zdi,da sem v petek nekje zasledila,da so nastopile določene spremembe glede zahteve po tem tečaju.Iščem po naši strani med novičkami oz.obvestili pa nič ne najdem.
Ali je še kdo to zasledil in kako pridem do teh sprememb?
LP
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Higienski minimum ni več potreben oziroma se ne izvaja več. Poglejte Pravilnik o zdravstvenih zahtevah za osebe, ki pri delu v proizvodnji in prometu z živili prihajajo v stik z živili - Uradni list RS št. 82/03.
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a metalica »

Nekaj sem našla:
Dijakom in študentom ni več treba opravljati tečaja higienskega minimuma!
Od 21. februarja 2004, po uredbi Ministrstva za zdravje, študenti in dijaki ne potrebujejo več tečaja higienskega minimuma. Zato teh tečajev na e-Študentskem Servisu v prihodnje ne bomo več organizirali. Odgovornost za izobraževanje dijakov, študentov in zaposlenih, ki delajo z živili, se prenese na delodajalca oziroma nosilca živilske dejavnosti, ki mora imeti znotraj podjetja, po sistemu HACCAP, plan izobraževanja svojih zaposlenih. Spremembe določa novi Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o higieni živil (Ur. List RS št. 11/04, str. 1184).
In napotki so še tukaj
http://www.zti-lj.si/zakonsko/002.htm
LP
Odgovori