Prehrana za zaebnika

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MARJAN V
Začetnik
Začetnik

Prehrana za zaebnika

Odgovor Napisal/-a MARJAN V »

Pozdravljeni!

Sem samostojni podjetnik in me zanima ali veljatudi zame uredba o ppovračilu stoškov prehrane = 1300 + 163 sit za vsako uro dela če delam nad 10 ur ??
V obrtniku (in zakonu) piše le "če delojemalec dela....." sam sem torej delodajalec in tudi delojemalec saj delo opravljam tudi sam. Lahko torej dajemo v stroške poleg prehrane (1300X dnevi) tudi znesek 163sit X toliko dni kar delam nad temi urami?

Ker večinoma delam na terenu vedno po 12 ur bi se mi kar poznal strošek!!
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

44. člen Zakona o dohodnini (ZDoh-1/za leto 2006) pravi: Stroški, ki se nanašajo izključno na zavezanca po tem poglavju zakona (poglavje: dohodek, dosežen z opravljanjem dejavnosti), se priznajo največ do višine, ki jo na podlagi 31. člena tega zakona za delojemalce določi vlada, in sicer:
1- stroški v zvezi s službenimi potovanji;
2. stroški prehrane med delom;
3. stroški prevoza na delo in iz dela;
4. stroški dela na terenu.

Tudi Zakon o dohodnini (Zdoh-2), ki velja od 01.01.2007 dalje v svojem 57. členi pravi: Stroški, ki se nanašajo izključno na zavezanca po tem poglavju (dohodek iz dejavnosti) se priznajo pod pogoji in do višin, ki jih na podlagi 44. člena tega zakona za delojemalce določi vlada, insicer:
1. stroški v zvezi s službenimi potovanji;
2. stroški prehrane med delom;
3. stroški prevoza na delo in z dela;
4. stroški dela na terenu.

S 01.01.2007 pa velja tudi nova uredba o povračilih stroškov . . ., ki jo najdete:
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=86845

Torej, kar se tiče teh vrst povračil je zasebnik izenačen z delojemalci.

LP
MARJAN V
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a MARJAN V »

Slovan hvala za tako hiter odgovor!!
Odgovori