Regres za ostale delavce smo že izplačali (180.000 bruto), sedaj pa bomo izplačali še za tiste ki so prišli med letom (45.000 bruto). Kako mora to zgledati na rek obrazcu? Na davčni mi je rekla da se to združi in nastane 225.000 bruto in izplača samo delež, ki še ni bil izplačan. Če naredim tako mi program izračuna tudi davke na regres.
Prosim za pojasnilo. Hvala.
regres in rek 1
Moderator: Mirko Zbačnik
Ne razumem najbolje?
Večina delavcev je dobila že 180k regresa. nekateri ga bodo dobili sorazmerni delež - 45k
Ampak to so različni delavci? potem to ni seštevek 225k (razen če govorimo o primeru dveh delavcev, kjer ima en 180 drugi pa 45)
Kateri davek pa vam obračuna (davek na izplačane plače ali dohodnino)?
Večina delavcev je dobila že 180k regresa. nekateri ga bodo dobili sorazmerni delež - 45k
Ampak to so različni delavci? potem to ni seštevek 225k (razen če govorimo o primeru dveh delavcev, kjer ima en 180 drugi pa 45)
Kateri davek pa vam obračuna (davek na izplačane plače ali dohodnino)?
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Torej noben od delavcev ni dobil več kot 70% povprečne plača in jim ne smete obračunati prispevkov.
Ker vam to program vseeno obračunava vprašajte vašega programerja kako rešiti to težavo.
Ker vam to program vseeno obračunava vprašajte vašega programerja kako rešiti to težavo.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Re: regres in rek 1
Na Rek obrazcu se naredi kumulativa obeh izplačanih regresov, navede se tudi število zaposlenih - v vašem primeru sta dva, in to potem še ni osnova za izračun prispevkov, ker ne presegate 70% povprečne plače. Izračuna se le davek, neto pa se izplača zmanjšan za znesek davka od regresa.ROUS napisal/-a:Na davčni mi je rekla da se to združi in nastane 225.000 bruto in izplača samo delež, ki še ni bil izplačan. Če naredim tako mi program izračuna tudi davke na regres.
Prosim za pojasnilo. Hvala.