Zanima me, kdo odgovarja, če se s potnim nalogom izplačuje drug strošek kot kilometrina?
Ker mi kilomerina ni priznana, mi je priznana avtobusna karta ( ne gre za prevoz na delo, temveč delo na terenu) se moram vsak mesec izmisliti relacije, kje sem bila. Dejanske relacije so drugačne. Kdo bi v primeru inšpekcije odgovarjal?
Kaj se zgodi, če je s potnim nalogom izplačana tudi stimulacija?
Hvala za odgovor!
Spet potni nalogi
Moderator: Mirko Zbačnik
S kakšnim prevoznim sredstvom se dejansko vozite na sl. potovanju. Če se vozite z avtom , morate dobiti kilometrino, če se vozite z bus-om, priložite vozovnico in dobite strošek vozovnice. Ni vam treba izmišljati relacije. Poleg tega je način, ki ga uporabljate tvegan v primeru inšpekcije saj velikokrat inšpektorji zahtevajo poročilo o službenem potovanju, če je relacija in namen potovanja pomanjkljiv. Recimo obisk poslovnih partnerjev ni dovolj, potrebno je napisati kje, koga ipd.
Izplačilo stimulacije v obliki povračila stroškov na sl. potovanju se dogaja (čeprav se ne sme) in ko ga že omenjate verjetno veste, da vsi podatki se morajo ujemati.
V primeru inšpekcije odgovarja odgovorna oseba vendar je tudi oseba na katero glasi potni nalog avtomatsko vpletena, če ne v smislu odgovornosti potem pa pri preoblikovanju prejetega zneska iz naslova potnega naloga v drugi prejemek iz delovnega razmerja (mislim na dohodnino).
Če že to delate morate biti zelo previdni.
LP
Izplačilo stimulacije v obliki povračila stroškov na sl. potovanju se dogaja (čeprav se ne sme) in ko ga že omenjate verjetno veste, da vsi podatki se morajo ujemati.
V primeru inšpekcije odgovarja odgovorna oseba vendar je tudi oseba na katero glasi potni nalog avtomatsko vpletena, če ne v smislu odgovornosti potem pa pri preoblikovanju prejetega zneska iz naslova potnega naloga v drugi prejemek iz delovnega razmerja (mislim na dohodnino).
Če že to delate morate biti zelo previdni.
LP