Kaj naj naredim?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
alja75
Nov član
Nov član

Kaj naj naredim?

Odgovor Napisal/-a alja75 »

9 let sem bila zaposlena (za nedoločen čas) v podjetju.namesto Šefa bo firmo furala njegova hči. stara firma se bo zaprla (ker gre Šef v penzijo) zato smo dobili v podpis pogodbe za 3m s to novo firmo. pogodbo sem prosila, če lahko dobim domov a mi je Žal niso hoteli dati.
podpisati sem se morala na m1/m2 obrazec na tisto rdečo stran "odajava" kjer mi je njegova hči pokazala, da me je prijavila, (brez da bi podpisala pogodbo).

ali je to naredil Šef, da mi ne rabi plačat odpravnine?
njegova hčerka bi nas po 3 mesecih verjetno vse lahko odpustila.

kaj naj naredim?
če nove pogodbe ne podpiŠem se bojim, da ne bi imela pravic iz zavoda za zaposlovanje, ker je nekaj omenjal, da nam je zrihtal drugo delo.

lepo prosim če mi kdo lahko kaj svetuje, ali pa pove na koga naj se obrnem. :sneodobren:

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
carpe diem
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Ne morejo vam pogodbe spremeniti iz nedoločen čas v določen čas za tri mesece. Poizkusite se dogovoriti in jim med vrsticami zagrozite z delovnim inšpektorjem. V kolikor so vas prijavili brez, da ste prej podpisali pogodbo se v primeru spora šteje, da ste zaposleni za nedoločen čas. Nikakor ne podpišite pogodbe (datum za nazaj), ker je to sedaj vaše edino orožje. V novi pogodbi zahtevajte klavzulo o odpravnini, da se vam bodo štela leta pri prejšnjem delodajalcu, še posebno če imate občutek, da se vas hočejo na lahek način znebiti. Poleg pogodbe vam morajo predati tudi kopijo prijave M1/M2 za prijavo v novo podjetje.

Nikakor ne podpisujete odpovedi iz prešnjega podjetja, ker vas brez vašega soglasja sploh nebi smeli odjaviti iz prešnjega podjetja. Upam, da vam niso že kaj podtaknili.

Po mojem je pa sicer najbolje, da se TAKOJ obrnete na delovnega inšpektorja (najprej samo za nasvet), ker lahko zadeva postane zelo resna in nova direktorica očitno pripravlja svinarijo.

Lep pozdrav,

Damijan
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vse je odvisno od tega, ali gre za isto firmo z novim vodstvom, ali gre dejansko za pravno naslednico. V slednjem vam vsaj eno leto ne sme omejevati pravic, ki ste jih imeli sedaj.

Če gre za isto frirmo, vam lahko ponudi, pod določenimi pogoji, novo pogodbo za tri mesece - a prej vam mora prekiniti taro in izplačati odškodnino.

kot je zapisala predhodnica, se zglasite pri inšpektorju.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
poppy--
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

In pa čimprej v iskanje nove službe, saj v tej očitno za vas ne bo prihodnosti tako ali drugače. Saj že prvi nameni niso pošteni!

Pa veliko sreče!
Kar bo pa bo.
Odgovori