Mi lahko kdo pove, kam po novem obrazcu naj bi spadala prehrana, prevoz in take zadeve?
Ali pa lahko vsak navaden človek kar enostavno prilagodi ta obrazec (priloga 7) še svojim potrebam: tako da se ve, da je obračunan dopust, dodatek na delovno dobo?
Prosim in hvala,
lep dan....
Jona
Spet en nov obrazec, ki ga je sestavil nekdo, ki nima pojma o plačah in računovodstvu.
Poleg že naštetega manjka tudi npr. osnova oz. vsota vrstic 101..109, od katere se obračunavajo prispevki, pa podatek (vrstica) o davčni osnovi za akontacijo dohodnine, pa tudi kaj naj bi pomenilo "OBVEZNOST ZA PLAČILO SKUPAJ" mi ni čisto jasno.... je to obveznost za neto plačo, ali obveznost za (vse skupaj ???) davke in prispevke, ali kaj ?????
Da ne omenim, da na obrazcu ni protivrednosti v SIT, čeprav bi po zakonu o prevzemu eura moralo biti dvojno označevanje še vsaj 6 mesecev......
Moja rešitev..... plačilne liste (za zaposlene) bom pustil take kot so bile (le v EUR), tako da bodo zaposleni sploh vedeli koliko imajo plače, pa dohodnine, pa prehrane in prevoza (in pa tudi eventualnih kreditov).... in na koncu nakazilo na račun, za gospode z DURS-a bom pa pač moral izdelati poseben obrazec - Prilogo 7.
Vsi podatki so tako ali tako prenešeni iz plačilne liste, le posebej bom tiskal, eno obliko za zaposlene, in drugo za DURS.....
Bo že držalo tisto : Danes je težko bit budala! Konkurenca je velika, pa še dokazovat se moraš! Večkrat na dan!
Danes je težko bit budala... konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš! Večkrat na dan!!!
Se pravi, da lahko mirno "vržem ven" postavke, ki so za nas niso uporabne in pred obrazec vnesem že utečene postavke: redno delo in bla bla, saj veste kaj si zaposleni želi vedeti, ko dobi plačilno listo.
Sem že hotela poklicati referentko na davčno, pa mi bo kar nerodno, ker mi verjetno ne bo znala odgovoriti nič drugega kot, da naj uporabimo po zakonu veljavne obrazce.
Veliko sreče vsem drugim in mirne živce do 1.6 07, ko nam bodo dvignili prispevke in ukinili kajenje!
Res je DURS-u ponovno spodletelo pri tem obrazcu...
Sporočam pa (ker nimamo plačnega programa) da smo mi napravili obrazec v Excelu z vsemi podatki, ki bi jih naj plačilna lista imela (torej tudi malica in prevoz, odtegljaji) in nam, tudi zdaj po novem prilagojene, še niso zavrnili niti 1x.
Zadnjič so nam na seminarju povedali, da so ti obrazci predpisani in moramo oddati podatke na DURS na takšnih obrazcih. Ta obrazec NI plačilna lista ampak ene vrste REK obrazec in se delavcem ne daje.
Delavcu morate predložiti plačilno listo na keteri bodo navedene vse postavke, ki morajo biti na plačilni listi -redno delo, prazniki,dopust,dodatek po zakonu, dodatek za delovno dobo, krediti, malica,prevoz ....... (isto kot pri d.o.o.)