Prehod na evro
Prehod na evro
Lepo prosim, če mi kdo pove kako naj speljem prehod osnovnega kapitala in osnovnih vložkov na evro. V IKS-u 8/06 sem prebrala, da je za d.o.o. potreben sklep skupščine, nato pa vpis v registev. Pojavlja se mi vprašanje, ali ima kakšno vlogo tukaj tudi notar in kako prijaviti spremembo v register?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Preberute si Osnovni kapital, predvsem povvezave na članek in povezavo na forum.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Danes se je postavilo to vprašanje tudi na seminarju. Predavateljica nam je povedala, da imamo čas za spremembo vpisa 2 leti in da naj počakamo vsaj do 30.6.2007. Takrat naj bi obrtne zbornice imele tudi za d.o.o. točko VEM (vse na enem mestu) in bomo to lahko uredili enostavno in hitro z njihovo pomočjo.
Torej počakajmo. Vendar do takrat, dokler ni narejena sprememba v registru je potrebno na vseh dokumentih pustiti znesek napisan v SIT.
Torej počakajmo. Vendar do takrat, dokler ni narejena sprememba v registru je potrebno na vseh dokumentih pustiti znesek napisan v SIT.
Danes sem dobila sklep s sodišča o vpisu sprememb v register.
Dalo se je to opraviti brez stroškov notarja.
Že pred uvedbo evra je bilo treba sprejeti ustrezen sklep, opraviti preračun osnovnega kapitala po določbah ZGD 697-699 ali neki tacga, izpolniti obrazce spr-list 0 in list 1 in list 2 (sem si jih sprintala z neta) in vse skupaj s povratnico poslala na sodišče oziroma registeer, ker so se referentke pred novim letom delale nevedne in osebno ni bilo mogoče vloge za spremembo kapitala zaradi evra vložiti.
Tisti, ki boste to delali po 1.1. morate na sodišče priložiti sklep notarja, da se skupščinski sklepi ujemajo s čistopisom družbene pogodbe, ter pripraviti čistopis družbene pogodbe ali pa počakati dve leti ter upati na morebitne spremembe zakona. Trenutno je vložen predlog zakona, da bi se te spremembe bile avtomatične.
Dalo se je to opraviti brez stroškov notarja.
Že pred uvedbo evra je bilo treba sprejeti ustrezen sklep, opraviti preračun osnovnega kapitala po določbah ZGD 697-699 ali neki tacga, izpolniti obrazce spr-list 0 in list 1 in list 2 (sem si jih sprintala z neta) in vse skupaj s povratnico poslala na sodišče oziroma registeer, ker so se referentke pred novim letom delale nevedne in osebno ni bilo mogoče vloge za spremembo kapitala zaradi evra vložiti.
Tisti, ki boste to delali po 1.1. morate na sodišče priložiti sklep notarja, da se skupščinski sklepi ujemajo s čistopisom družbene pogodbe, ter pripraviti čistopis družbene pogodbe ali pa počakati dve leti ter upati na morebitne spremembe zakona. Trenutno je vložen predlog zakona, da bi se te spremembe bile avtomatične.