Izplačilo "plače"

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Izplačilo "plače"

Odgovor Napisal/-a darika »

Pozdravljeni!

Bivši zaposleni (poleg svoje nove službe) še vedno opravlja oz. je opravil določeno delo za nas. Zanima me, ali se mu lahko izplača določen znesek, kot nekakšen poračun za nazaj oz. v kakšni obliki se mu to lahko izplača potom izplačilne liste in kako to utemeljiti? Ali to predstavlja kakšen problem pri REK obrazcih?

Ker moram to izplačati pri tej plači, že veste, da se mi mudi.

Hvala vsem za odgovore.
Darika
gabrijela
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a gabrijela »

Do kdaj pa je bil zaposlen pri vas?
Jaz mislim, da če delavec pri vas ni več zaposlen, mu ne morete obračunavati in izplačevati kakšnekoli plače.
Kaj če bi poskusili z malim delom? Mislim, da je to začelo veljati z januarjem 2007. Gre za opravljanje dela za krajši čas - 20 ur na teden, delavca se prijavi, obračuna se mu enake prispevke kot pri plači, pa še v delovno dobo mu šteje. Razlika je le v tem, da mu niste dolžni plačevati regresa za prehrano, prevoz, letni dopust...
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Zaposlen je bil do 30.9.06. Delavec je sedaj zaposlen pri drugem delodajalcu. Ali to malo delo potem lahko še vedno pride vpoštev, če je drugod zraven zaposlen za polni delovni čas?
Kaj je to malo delo? Kje je bilo to objavljeno, ker nisem nič kaj takega zasledila?
gabrijela
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a gabrijela »

to piše v zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanju na črno, objavljen v ul 118/2006

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5026
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Hvala Gabrijela.

Se pravi, da ta varianta odpade. Kaj pravite, ali bi tukaj prišla v poštev kakšna podjemna pogodba ali kaj podobnega? Kaj bi bilo najbolj smotrno v tem primeru narediti?
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

Mislim, da pride v poštev samo izplačilo po podjemni pogodbi .
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Hvala.

Ker se prvič srečujem s podjemno pogodbo ali mi lahko na kratko napišete potek tega obračuna, prednosti in slabosti po tej pogodbi in če bi bil kdo tako prijazen pa bi mi jo priložil.

Vem, da je kar precej stvari tukaj ampak ne vem kje bi se je lotila zato prosim za pomoč.

Hvala.
ozi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ozi »

darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

:palca: :ploska:

Lep pozdrav!
Odgovori