najem prostora in stroški - nujno!

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kkatja
Novinec
Novinec

najem prostora in stroški - nujno!

Odgovor Napisal/-a kkatja »

V BTC- ju smo najeli poslovni prostor. Lastnica ga oddaja kod fizična oseba sedaj pa me zanima naslednje: vse račune ki jih izda btc so izdani na ime lastnice (takšna je njihova politika). Ali si lahko račune, ki niso na ime tvoje firme ampak na ime lastnice, ki ti oddaja poslovni prostor daš v stoške oz ali te račune normalno plačaš z trr podjetja in ali so davčno priznani in si lahko odvedeš ddv? Kakšna je praksa v takih primerih? Ali je potrebno kaj posebnega navesti v najemno pogodbo, da si stroške lahko priznaš?

Hvala za vse odgovore!
Katja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Po mojem mnenju bi morala biti med vami in lastnico najemna pogodba in dogovor, kako vi to rešuejete. Lahko, da v najemni pogodbi določite, kaj zajema pogoebeni znesek za določen mesec in bi te račune zajeli. A za vas bi po mojem bila merodjna pogodba. Logika je, da si oseba ki daje poslovni prostor v najem želi tudi zaslužek in pogodben znesek presega vrednost teh računov. Za višino se dogovorite sami in je odvisna med drugim tudi od trga.

Tako j moje mnenje, lahko da ima kdo drugačnega - prosim!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori