Od zavarovalnice smo februarja prejeli račun(oproščeno ddv po 27.členu);v oktobru pa nov račun(za novo os) in dobropis(za del računa iz februarja).
Oba računA zavrovalnice bomo zajeli v P-RAČ ,stolpec 9 in v DDV-O zap.23.Isto dobropis , vendar z minusom.
Ali moramo za ta dobropis, ki se nanaša na februar izdati prilogo k DDV-O (za oktober), čeprav nič ne vpliva na višino DDV-oproščena nabava, ali ni potrebno?
Oproščene nabave in Priloga DDV-O
Moderator: Mirko Zbačnik
Tudi mi imamo podoben "problem".
Oktobra smo prejeli račun od zavarovalnice, decembra pa delni dobropis, ker smo ta avto prodali.
Če v decembru zajamem dobropis mi gre v oproščene nabave, vendar imam potem tam znesek z predznakom minus. Ali je lahko tako na obrazcu DDV-O znesek z minusom? Ali ga naj izvzamem iz obračuna v davčno knjigo??
Prosim za pomoč!
Anka22
Oktobra smo prejeli račun od zavarovalnice, decembra pa delni dobropis, ker smo ta avto prodali.
Če v decembru zajamem dobropis mi gre v oproščene nabave, vendar imam potem tam znesek z predznakom minus. Ali je lahko tako na obrazcu DDV-O znesek z minusom? Ali ga naj izvzamem iz obračuna v davčno knjigo??
Prosim za pomoč!
Anka22