dnevnice

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nati
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

dnevnice

Odgovor Napisal/-a nati »

Zanima me, ali pripada našim serviserjem dnevnica, ko so na terenu več kot 12 ur, in jim stranka, pri kateri npr.izvajajo montažo plača kosila.
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a zoa »

Da, vašim delavcem pripada cela dnevnica, če nimajo organizirane prehrane. Če pa stranka iz svoje lastne dobre volje da kosilo, je to pač stvar stranke. Če pa ima podjetje organizirano prehrano na terenu, potem delavcu pripada samo terenski dodatek.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Tudi jaz menim isto. Dnevnica se po mojem mnenju zmanjša ali ne izplača samo v primeru, ko je prehrana organizirana s strani delodajalca ali pa na računu za hotelske storitve piše, da je vključen tudi zajtrk (kosilo, večerja). Če pomislim, da je znesek dnevnice vsaj že od leta 1996, morda pa tudi dlje:???: povsem enak ... in če upoštevamo inflacijo v vseh teh letih ... LP
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Če je stranka občan, ki ne opravlja dejavnosti, lahko delavcem izplačate celo dnevnico. Če stranka, ki opravlja dejavnost, v knjigovodskih evidencah izkaže strošek kosila za vaše delavce in je ta strošek višji od dnevnice, ne priporočam izplačila dnevnice. Durs te stvari kontrolira.:)

lp
Odgovori