izguba - je to katastrofa?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tepcek
Novinec
Novinec

izguba - je to katastrofa?

Odgovor Napisal/-a tepcek »

Se opravičujem, ker je vprašanje za vas, ki to berete, bolj "butaste" narave.... sem edina zaposlena v "domači" firmi, katere lastnik je oče, in v večini leta 2006 nisem delala, ker sem bila na porodniški. celoten proces je v bistvu stal, zaradi česar v preteklem letu skoraj ni bilo prihodkov. Ob izplačilu plače za december, bo v družbi definitivno izguba.

Zanima me, ali je to res katastrofalno, saj me oče straši, da to takoj pomeni davčno inšpekcijo, da izgube ne sme biti itd, itd... ali je izguba v enem letu res nekaj tako strašnega?

morda še to: decemberske plače si še nisem nakazala, nameravam pa danes, zato lepo, lepo prosim za čimprejšnji odgovor.
mirka+
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mirka+ »

Izguba ni nikakršna katastrofa. Samo vse prav poknižite. :D
tepcek
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a tepcek »

hvala za tolažilne besede :)

kaj pa bojazen, da ob izgubi takoj priteče davčna inšpekcija? meni se zdi, da je bojazen pretirana, ampak vseeno raje vidim, da jih ne "vabim" k sebi. saj vem, da če je vse prav poknjiženo, ni panike, pa vendar, če nič drugega gre čas za to, namesto za drugo delo....
variks
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a variks »

Dacarji ne pregledajo vsake izgube - mislim, da je bojazen povsem odveč.
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Pozdravljeni!

Zgodi se,seveda, izguba. Vendar se je potrebno potruditi za vsaj pozitiven rezultat v letošnjem letu, ker se izguba lahko dolgo časa vleče, razen, če imate v rezervi iz prejšnjih let kakšna sredstva.

Veliko uspehov vam želim.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Odgovori