so to priznani stroški?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MARJAN V
Začetnik
Začetnik

so to priznani stroški?

Odgovor Napisal/-a MARJAN V »

Sem samostojni podjetnik in opravljam dejavnost na terenu. Na zadnjem seminarju sem slišal da kljub temu da imamo terensko delo lahko ob koncu leta z temeljnico poknjižimo do 20% stroškov katere zaradi narave dela nebi smeli.
Tako bi v tem letu kljub temu v stroške dal 20% elektrike in 10% kurilnega olja ki sta bila izstavljena na računu za gospodinjstvo. Sedež samost. podjetnika pa je enak sedežu gospod.

Zanimajo me vaša mnenja glede tega oz. vaša praksa glede teh stroškov?
Bom imel probleme pri pregledu?

Naj povem še to da dejavnost res opravljam terensko občasno pa je potrebno tudi postoriti kaj doma saj imam stroje za delo doma. Tudi knjigovodstvo in vse ostale administrativne stvari se vodijo na sedežu samost. podj. ki je tudi sedež gospodinjstva.

Hvaležen bom za odgovore!!!
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Pozdravljeni!

Lahko gre v strošek elektrika, olje...sorazmerni delež, vendar morate imeti pogodbo z osebo, na katero se glasi račun, ter računovodski sklep, koliko tega procenta boste porabili za svojo dejavnos oz. kolikšen delež boste dali v strošek.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
MARJAN V
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a MARJAN V »

Račun je napisan name, vendar na gospodinjstvo. Ime in priimek sta ista torej domnevam da pogodbe ni potrebno če gre za eno in isto osebo??

Sklepe pa že imam!
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Mislim, da je vseeno potrebno narediti pogodbo med s.p. in individualno osebo. Prosim naj se javi, če kdo ve, da temu ni tako, ker se res sliši malo čudno. V praksi pa je dostikrat tako. :oops:
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
poppy--
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

Kar se meni zdi je potrebno. Sicer pa nič ne škodi, če je kaj več napisanega kot bi moralo biti.
Kar bo pa bo.
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KNAP »

samo eno opozorilo: ddv s tega računa ne smete odbijati - knjižite 10 % od bruto zneska. Drugače pa mi naredimo sklep.
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

Potreben je samo sklep za vsako obliko stroška.
Odgovori