Sem samostojni podjetnik in opravljam dejavnost na terenu. Na zadnjem seminarju sem slišal da kljub temu da imamo terensko delo lahko ob koncu leta z temeljnico poknjižimo do 20% stroškov katere zaradi narave dela nebi smeli.
Tako bi v tem letu kljub temu v stroške dal 20% elektrike in 10% kurilnega olja ki sta bila izstavljena na računu za gospodinjstvo. Sedež samost. podjetnika pa je enak sedežu gospod.
Zanimajo me vaša mnenja glede tega oz. vaša praksa glede teh stroškov?
Bom imel probleme pri pregledu?
Naj povem še to da dejavnost res opravljam terensko občasno pa je potrebno tudi postoriti kaj doma saj imam stroje za delo doma. Tudi knjigovodstvo in vse ostale administrativne stvari se vodijo na sedežu samost. podj. ki je tudi sedež gospodinjstva.
Hvaležen bom za odgovore!!!
so to priznani stroški?
Moderator: Mirko Zbačnik
Pozdravljeni!
Lahko gre v strošek elektrika, olje...sorazmerni delež, vendar morate imeti pogodbo z osebo, na katero se glasi račun, ter računovodski sklep, koliko tega procenta boste porabili za svojo dejavnos oz. kolikšen delež boste dali v strošek.
Lahko gre v strošek elektrika, olje...sorazmerni delež, vendar morate imeti pogodbo z osebo, na katero se glasi račun, ter računovodski sklep, koliko tega procenta boste porabili za svojo dejavnos oz. kolikšen delež boste dali v strošek.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde