Boniteta

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Boniteta

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Meni se zdi da delam nekaj narobe. V podjetje dobim račun za zavarovanje delavcev. Knjižim na 4151/220. Potem ta račun razdelim po delavcih jim pri plači obračunam boniteto prispevke. Ne vem pa kako naj to boniteto pri plači knjižim. Nekaj mi manjkavkjižba ali dve pa ne vem kaj. Morda celo delam narobe. Sedaj sem začela razmišljati pa ne vem. Prosim na pomoč.
L.P. Lidija
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

V našem podjetju smo tak problem rešili, tako, da ne obračunavamo bonitet, ker račun za zavarovanje delavcev(nezgodno ali dodatno) knjižimo 282/220, ko pa jim pri plači odtegnemo obrok zavarovanja pa na temeljnico plač knjižimo 251/282. Ne knjižimo stroška podjetja.
lp
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Tole mi je pa všeč. Če prav razumem prejet rač. knjižite kot kratkoročno obv. z odtegljaji pri plači pa delavcu za ta znesek znižate neto plačo. Ampak ne vem kako naj knjižim že obračunane bonitete.
L.P. Lidija
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Razlika je, ali podjetje plačuje za delavce, ali za njih izvede olačilo. Prvo je ugodnost delavcem, pri drugem pa le odtegnemo znesek od plače.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Podjetje plačuje za delavce. Ja točno Mirko to je to ne razmišljamo dovolj.
No in kako naj to ubogo boniteto sedaj jaz knjižim
L.P. Lidija
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz bi že sam račun zavarovalnice knjižila med bonitete in ne na konto zavarovalnih premij. Pri obračunu plač pa bi doknjižila še dajatve.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Iz ponazoritev knjiženj v kontnem planu se mi dozdeva, da tako kot plače... :sjezen:

Paziti bo potrebno le pri davčni bilanci, se mi zdi.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori