Tiskalnik

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anka
Super računovodja
Super računovodja

Tiskalnik

Odgovor Napisal/-a anka »

Kam ga knjižiti (konti)? vrednost je manjša od 500 EUR
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

POZDRAVLJENI!

Knjiženo ga imam direktno na odpis drobnega inventarja, mislim da je 4040. :oops:
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Preglejte še, kam ste to knjižili v preteklem letu. Mogoče bibilo pa smotrneje knjižiti na DI med osnovnimi sredstvi. Vendar naj bi to imeli zapisano v vaših računovodskih usmeritvah (pravilniku o računovodstvu) in naj bi se vedno držali enakega načela. Izbira je vaša.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

lansko leto ni bi knjižen nikamor, vendar so vsa osnovna sredstva ki so bila kupljena - niso bili dani med osn.sr. oz. so bila direktno prenešena med stroške.

Prosim za malo pomoč pri kontih?

0410/?
?/0410
4040??
nekaj še manjka? :szardi:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Če knjižite na 041, potem morate odpisati prek amortiziranja, doba je enaka kot pri računalniški opremi. Iz konta 041 ne daste direkt na stropške, pač pa prek amortiziranja v skupino 43.

Če daste direkt v stroške, to lahko daste takoj na 404, vendar je bolje knjižiti še na zalogo DI - 320 in nato na 404 in voditi evidenco, kljub temu, da takoj odpišete.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

Mirko!

Mi lahko prosim bolje obrazložite kako poknjižim naprimer brusilnik (odjetje ga uporablja pri opravljanju storitev) ki ga je podjetje kupilo in je njegova vrednost 55.000 sit oz. 229.51 EUR?? Med OS ga je knjižiti smešno.

Knjižila bi ga na 404 ampak kako je potem glede vknjižb na zalogi???

ali samo kot evidenco ta isti račun v celotnem znesku knjižim v dobro in v breme konta 320 ali kako drugače???

Prosila bi za pomoč!!
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Ni vedno vse smešno. Mi vedno knjižimo glede na dobo realne koristnosti, ne glede na vrednost stoja. Če bo brusilnik uporaben ca. 4 leta je smiselno njegov strošek razporediti čez ta 4 leta. Če pa bi radi brusilnik nesli "domov" ali če je njegova uporabnost samo 1 ali dve leti pa tako kot je opisano - najprej na zalogo DI na 3 in nato na odpis DI na 4.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Brusilnik knjižite med drobni inventsr na OS. Amortizirajte ga posamično kot vsa ostala osnovna srestva.

Tudi v primeru, če bi ga knjižili na 320 in ga takoj, ali v roku enega leta odpisali ali če ga takoj daste med stroške, morate voditi evidenco o njem.
Mirko Slika
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

Hvala vama za pojasnila!!
Zdaj mi je bolj jasno!!
silvam
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a silvam »

Mi kjnižimo do 500 EUR na DI -konto 0410. Takoj v celoti odpišemo preko 0510 . Knjižimo na stroške 4300. Ta drobni inventar opremimo z invent. številkami kot vsa OS, da ga lahko spremljamo.
Ali je to prav ?

LP Silva
Odgovori