Kontrolni podatki za dohodnino in izplačilo lastniku

Moderator: Mirko Zbačnik

pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

da ne odpiram nove teme....
Kako je pri poročanju o vzdrževanih družinskih članih? Ko sem že mislila, da mi je vse jasno in da bo to dodatno delo mala malica, me je nekaj zmotilo (verjetno tega poglavja v navodilih nisem prebrala): ali poročamo o olajšavah, ki smo jih izkoriščali pri izplačanih plačah jan-dec 06 za obdobja 12/2005-11/2006, ali o dejanskih podatkih o tem, od kdaj do kdaj je kdo koga vzdrževal?
Imam primer, ko je zaposlena pred obračunom januarske plače dostavila obrazec za vzdrževane otroke, torej smo olajšavo prvič izkoristili pri januarski plači, izplačani v feb.06; v letu 2006 je tako izkoristila 11 obrokov; ali poročam, da je obdobje vzdrževanja 2-12/06 ali 1-12/06? Kaj je prav; ali poročanje delodajalca o izkoriščenih olajšavah ali o olajšavah, ki jih zaposleni želi uveljavljati ob končni napovedi? Logično bi mi bilo, da je obdobje 1-12, a v jan., ko smo izplačevali decembrsko plačo, olajšave še ni uveljavljala.
Na temo oddaje kontrolnih podatkov je odprtih kar nekaj prispevkov, zato se vnaprej opravičujem, če sem kaj spregledala in je to področje že obdelano.
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Na seminarju od Dursa nam je bilo pojasnjeno, da poročamo za tiste delavce ki so dali izjavo in toliko mesecev kot je bilo pri plači obračunano.

Delodajalci ne moremo odgovarjati za svoje delavce. Ko bodo ti prejeli predizpolnjeno prijavo jo bodo pač popravljali.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Slovan,
lahko še odgovor na moje vprašanje: ali se za šifro 5700 -datoteteka VIRODIV.DAT poroča skupaj z VIR.DAT ali skupaj s podatki za vzdrževane družinske člane?
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Družinske člani se poročajo na virvdc.dat

šifra 5700 pa se poroča na virOdiv.dat

pčala, regres pa na vir.dat
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Slovan,
lahko še odgovor na moje vprašanje:
ali se za šifro 5700 poroča v datoteki VIRODIV.DAT skupaj z datoteko VIR.DAT ali skupaj s podatki o vzdrževanih družinskih članih?
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Poroča se v ločeni datoteki. Nima nobene veze z VIR.DAT ali VIRVDC.DAT
Sicer vam pa program nikjer drugje ne omogoča vnosa.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

No,saj sem mislila malo drugače:vem,da se poroča v ločeni datoteki, vendar me zanima, ali se lahko pošlje(ne poroča) skupaj z datotetko za vvzdrževane člane.
Nameravamo za plače+regres+najemnino+osebno dopolnilno delo v datoteki VIR.DAT preko edavkov, za vzdrž.družinske člane in za izplkačilo dobička pa ne gre preko edavkov in bomo po spletu s programom Wdoh2006-za tu me je zanimalo, ali lahko skupaj, znotraj tega programa, v različnih datotekah?
Spela Marela
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Spela Marela »

ENO VPRAŠANJE - ali je pri poročanju vir.dat potrbno komprimirat v ZIP file.
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Vsaka datoteka se pošilja ločeno. Če pošiljate iz DURS programa bo sam izbral ustrezno obliko. Na DURS spletni strani pa sem osebno oddajal samo nezipane datoteke.
Odgovori