Posredovanje podatkov za dohodnino.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zlati
Začetnik
Začetnik

Posredovanje podatkov za dohodnino.

Odgovor Napisal/-a zlati »

V društvu letos, ko ni potrebno več poročati o oprostitvah po 100. členu ZDoh nimamo obveznosti poročati. Pa me zanima ali je potrebno obvestiti Durs, da nimamo podatkov za posredovanje kot je bilo to v preteklosti oz. da nismo izplačevali dohodkov fizičnim osebam.

Hvala in lep pozdrav!
Zlati
racunalnik
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a racunalnik »

Na seminarju so rekli, da je še vedno potrebno obvestiti durs :wink:
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a diana »

V datoteki VIROPR.DAT zavezancem za dajanje podatkov ni več potrebno poročati o oprostitvah na podlagi 100. in 101. člena Zdoh-1. Poroča se le o dohodkih, ki so oproščeni dohodnine v skladu z 20. členom Zdoh-1.LP
diana
diana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a diana »

Obvestilo pa DURS pošljete, da niste izplačevali dohodkov fizičnim osebam, to pa ja!
diana
Chandra
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Chandra »

Torej morajo podatke za dohodnino oddati vsa društva, tudi če nimajo nobenih prihodkov?
Kaj pa neprofitni zavodi?
ODETT
Novinec
Novinec

dohodnina-kontrolni podatki

Odgovor Napisal/-a ODETT »

Prejšnji teden sem pošilljala na DURS kontrolne podatke za dohodnino 2006.Podatke sem pošiljala preko testne verzije in si nisem posebej zapiala varnostne kode niti si nisem izpiasala drugih izpisov.Ko sem hotela poslati podatke "zares" se mi pa iziše da pošiljam dodatne podatke ali popravke za že oddani dokument. Kaj naj sedaj naredim? Izpisa nimam nobenega, kode tudi ne, podatke sem poslala samo kot testne ta prave vem da nisem poslala.Ali naj pišem na DURS ali mi lahko kdo od forumovcev pomaga.
Lep pozdrav
ODETT
cvetka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Pošljite še 1x, vpišite zahtevane podatke in bo šlo.
POLONA_C
Novinec
Novinec

Pomoč

Odgovor Napisal/-a POLONA_C »

zdravo,
smo novo druŠtvo in nam je vse Še zelo neznano. je kdo tako prijazen in napiŠe kaj je potrebno poslati, komu in kdaj. hvala.
polona

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
POLONA_C
Novinec
Novinec

Ali pa informacijo, kje se da to pogledati. Hvala.
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

O društvih je bilo že veliko pisanega na tem forumu. Malo prebrskajte!!
lp Sonja
POLONA_C
Novinec
Novinec

Potni stroŠki

Pozdravljeni,
zanima me kako je s povračili potnih stroškov članom društva. V tem programu za dostavo podatkov dursu jih nisem nikjer našla. Pa še to, kaj je v primeru, da nimaš nič podatkov za poslati? Ali pošlješ dopis?
Hvala,
Polona
K-zeko
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Jaz mislim, da je to tudi v okviru 100. člena ZDoh, in za te zadeve letos ni treba sporočati kontrolnih podatkov:

"Ne glede na 98. člen tega zakona, se dohodnine ne plačuje od...

... prejemkov, namenjenih pokritju stroškov prevoza, nočitve in dnevnice, dokumentiranih z računom, kadar je izplačilo opravljeno fizični osebi, ki:
– je napotena ali pozvana s strani državnega ali drugega organa zaradi izvajanja dejavnosti tega organa;
– prostovoljno oziroma na podlagi vabila ali poziva sodeluje v prostovoljnih ljubiteljskih, humanitarnih, dobrodelnih, vzgojnoizobraževalnih, zdravstvenih, kulturnih, športnih, raziskovalnih, sindikalnih dejavnostih, v dejavnostih zbornic, v dejavnostih verskih skupnosti in v dejavnostih političnih strank, pod pogojem, da so navedene dejavnosti nepridobitne dejavnosti;
– sodeluje v dejavnostih društev in njihovih zvez, zaradi uresničevanja ciljev oziroma namenov, zaradi katerih so društva ustanovljena, ne pa v okviru opravljanja pridobitne dejavnosti teh društev;
in v zvezi s tem prejme povračilo navedenih stroškov do višine povračil stroškov, ki je določena za povračila delavcem iz delovnega razmerja v skladu s predpisom vlade iz 31. člena tega zakona..."

Po moje se ne sporoča...
Odgovori