Ko oddamo podatke za dohodnino preko e-davkov me zanima ali se odda vsako datoteko posebej ali kako? Naredila sem datoteko vir.dat ter jo oddala direktno iz programa od DURS. Ker smo izplačevali še obresti od posojil sem hotela oddati še to datoteko in me opozori, da smo podatke že oddali in da bodo to novi popravljeni podatki???
Ali mi lahko prosim kdo obrazloži kako se oddajo preko interneta?
Če je že kdo oddajal dohodnino, bi bila tudi jaz vesela tega podatka.
Večina nas bo imela verjetno več razlilčnih podatkov za oddati, če ne drugega podatke o izplačanih dohodkih in ločeno datoteko o uveljavljanju olajšav za vzdrževane družinske člane.
ko grem na program za vnos podatkov za odmero doh : wdohod2006 verzija 6.5.2.0 mi nikakor noce naloziti programa oz imam moznost da se odpre ali da ga shranim ...naprej pa ne..samo odpre se winzip..kaj naj naredim. ko poklicem na pomoc svetovalce za dohodnino se nihce ne javi ..kaj mi svetujete?? vem da je cas za oddajo kontrolnih podatkov se dober teden ..toda vseeno se m panicna..
Ko se vam odpre winzip, označite to datoteko in kliknite na zgornji gumb "extract", datoteka se vam bo avtomatsko shranila na zaznamovan direktorij. Tam pa potem zaženete inštalacijo programa.
P.S.: Nevem kako imate vi to pošlihtano na vašem računalniku, ampak sama sem dostop do programa imela na "progamih" in ne preko inštalacijske ikone. V tem primeru morate program poiskati v meniju "start" med "programi"
Mi lahko kdo pomaga pri izpolnitvi obrazca (dostava podatkov za odmero dohodnine za leto 2006)!
Sem s.p. davčni zavezavec, edini zaposlen v podjetju!
Katere podatke oz. v katere datoteke moram kaj napisat
Tito, kot s.p. in edini zaposleni ne boš pošiljal nobenih kontrolnih podatkov, edino če si imel kakšno izplačilo najemnine fizični osebi ali pa izplačilo honorarja, izplačilo po podjemni pogodbi ...
Osebno za sebe ne pošiljaš nobenih podatkov do 31.1.2007
Vsem zavezancem in fizičnim osebam, ki so imeli v podjetju kakršno koli izplačilo smo poslali oz.izročili isti izpis, kot v preteklih letih - saj jih potrebujejo zaradi kontrole. Drži ?