Kontrolni podatki-dohodnina
Moderator: Mirko Zbačnik
-
racunovodjapikakom
- Začetnik

Pozdravljeni,
tudi jaz trenutno oddajam kontrolne podatke za izplačilo najemnine fizični osebi in vas iskreno prosim za pomoč,... Pa že vnaprej ISKRENA HVALA.
Najemnino plačujem fizični osebi vsak mesec.
Ali se v skaldu s Pravilnikom insicer na osnovi sledečega stavka iz Pravilnika '...Podatki ene vrste dohodkov iste osebe so zapisani v enem zapisu...' vpiše vsota vseh najemnin v letu 2006, celoletno izplačilo, ali
je potrebno vnašati mesečna izplačila ?
Če je potrebno vnašati mesečna izplačila, kako se to naredi ?
Lp,
tudi jaz trenutno oddajam kontrolne podatke za izplačilo najemnine fizični osebi in vas iskreno prosim za pomoč,... Pa že vnaprej ISKRENA HVALA.
Ali se v skaldu s Pravilnikom insicer na osnovi sledečega stavka iz Pravilnika '...Podatki ene vrste dohodkov iste osebe so zapisani v enem zapisu...' vpiše vsota vseh najemnin v letu 2006, celoletno izplačilo, ali
Lp,
javor
Dohodnina pri boleznini
Rad bi vprašal naslednje :
Imeli smo delavko na bolniškem dopustu in tudi dobili povrnjeno boleznino od zavoda za zdravstveno zavarovanje.
Kdo v tem primeru pošlje kontrolne podatke, mi kot izplačevalec (čeprav smo boleznino, prispevke in dohodnino dobili povrnjeno) ali zavod ?
Hvala za odgovor.
Imeli smo delavko na bolniškem dopustu in tudi dobili povrnjeno boleznino od zavoda za zdravstveno zavarovanje.
Kdo v tem primeru pošlje kontrolne podatke, mi kot izplačevalec (čeprav smo boleznino, prispevke in dohodnino dobili povrnjeno) ali zavod ?
Hvala za odgovor.
Danes je težko bit budala... konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš! Večkrat na dan!!!
Po moje gre od podjetja podatek o refundirani bolniški kot tip dohodka 1101?
Mogoče še akšen komentar
Mogoče še akšen komentar
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Moje mnenje!racunovodjapikakom napisal/-a:Pozdravljeni,
Lp,
Jaz vnašam le vsote vseh izplačil. Tudi za izplačila osebnega dohodka ne vnašam vsak mesec posebej saj ni pomembno koliko vsak mesec je bilo izplačila ampak koliko je bilo skupno izplačil v celotnem letu.
Tudi pri najemninah, avt.honor. ....je enako.
-
racunovodjapikakom
- Začetnik

-
racunovodjapikakom
- Začetnik

V začetku tedna je pošiljanje trajalo nekaj sekund, ampak zdaj je zgleda večji naval na strežnike...racunovodjapikakom napisal/-a:Še enkrat, živjo. Koliko časa traja, ko na programu klikneš pri oddajanju kontrolnih podatkov na gumb 'pošlji na Edavke', da se izpiše potrdilo? Čakam že 10 mintut, pa še vedno piše 'priprava noge...'
Lp,