Knjiga ddv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
s12
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Knjiga ddv

Odgovor Napisal/-a s12 »

Mogoče se je to vprašanje že pojavilo, pa vseeno. Dobili smo nov program. Zanima me kako je z slovenskimi računi, na katerih ni obračunan DDV (npr. provizija) ,ali moramo ta znesek vseeno voditi v knjigi ddv, kot PR brez DDV.

Res hvala za odgovor!
mojca333
Novinec
Novinec
Kraj: ŽIRI

Odgovor Napisal/-a mojca333 »

Ja pri nas ravno tako damo obračunano provizijo v knjigo DDV kot prejeti račun. In sicer je provizija oproščena DDV.
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

V knjigi DDV morate voditi vse račune, če vsebujejo DDV ali ne - razen računov za koleke, upravne takse,zamudne obresti, račune izdane s strani davčnih zavezancev,ki niso identificirani za namene DDV,opomini ....
birsa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a birsa »

še eno vprašanje: Ali se v obrazec DDV-O vpiše pod Oproščene nabave tudi nabave od nezavezancev-fizične osebe. Konkretno, s kupoprodajno pogodbo nabavljeno osnovno sredstvo. Ali se to osnovno sredstvo vpiše tudi pod Nabavna vrednost drugih osnovnih sredstev?
V priloženih navodilih piše: ...nabavna vrednost drugih osn. sr. katerih nabava je obdavčljiva po ZDDV, ne glede, ali je bil pri nabavi obračunan DDV (obdavčena in oproščena nabava),..... Za moj razum zmedena razlaga, in ne vem ali naj vpišem ali ne.
Pomagajte, prosim.
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

Računi od fizičnih oseb se ne vpisujejo v davčno knjigo - niso zavezanec za DDV.
Odgovori