kontrolni podatki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ODETT
Novinec
Novinec

kontrolni podatki

Odgovor Napisal/-a ODETT »

Pri oddaji kontrolnih podatkov se mi na potrdilu izpiše "dokument vsebuje napake.Bolj ko gledam oddane podatke ne vidim nobene napake.Imena in priimki so pravilno vpisani davčne številke tudi,edino naslov bi bil mogoče pri 2 osebah vprašljiv,ali pa tudi ne.Ali je mogoče z programom ugotoviti za kakšne napake gre.
lep pozdrav
ODETT
taj
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a taj »

Preverite č,ž,š mi smo imeli s tem lani probleme.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tudi pri meni se je to zgodilo - a napak ni navedenih. Kako pa veš, če si oddal pravilno?

Res je "simpl"..... :sjezen:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

durs je že novembra enkrat začel obveščati pravne osebe o najpogostejših napakah, ki smo jih delali v preteklosti; v mojih primerih sem ugotovila, da gre za šumnike v primerih, ko z veliko začetnico vpišem le prvo črko imena in priimka; kjer imam vklopljene samo velike črke, teh napak ni. V navodilih sem zasledila, da je v primeru takih težav potrebno nastaviti fonte.
Kako veš, če si oddal pravilno, zanima tudi mene. Zneske kontroliram enega po enega (za vsak slučaj, če ni med prenosom kaj kam drugam ušlo), ker letos manjka izpis kumulative in tako nikjer ne najdem seštevkov po posameznih vrstah dohodkov. Če kaj ni prav pri osebnih podatkih, pa tako ne moreš poslati. Mene še najbolj skrbi, da se kaj prekrije, kajti vseh datotek hkrati ne morem poslati, in tako pošljem najprej, na primer, plače in regres, pri pošiljanju druge datoteke, na primer, premije pdpz, pa že javlja, da pošiljam popravek. In moti me, ker ni povratne informacije, kateri podatki so se prenesli na durs, razen tistih hieroglifov, ki si jih na koncu shranim v namizje in še iztiskam, preluknjam in vložim v fascikel.
Naše napake, ki smo jih imeli letos: v enem primeru delavka noče biti Metka, ker je že velika in je Meta in ima vse pogodbe in dokumente na to ime, razen na dursu; drugi primer: pri eni od delavk je na dursu očitno prišlo do zamenjave dveh črk sredi priimka, zato je javljal napako in sedaj to ureja (napako smo odkrili šele, ko smo ji uspeli dopovedati, naj najde odločbo o davčni številki) - poročala sem kar z napačnim priimkov, ki ga zaposlena sicer noče, a tako ima v odločbi; tretji in najpogostejši primer pa so vsi, ki imajo več imen in priimkov - pri teh je zaporedje vpisa zelo pomembno, če nočeš, da javi napako.
:sneodobren:
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Imam občutek, da se to dogaja vsem. Na vseh potrdilih za oddane datoteke (tudi za vzdrževane družinske člane) je navedena klavzula. Kot kaže so jo vključili kot sestavni del obrazca. Fonti sigurno niso krivi, ker tudi tam kjer ni šumnikov izpisuje napako. Pri oddaji se preverja samo ime in priimek glede na davčno številko in pravilnost davčne številke. Naslova pa v datotekah tako ni.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
tejaš
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a tejaš »

meni ni napisalo nobene napake, me je pa iz Dursa klicala, da je na njenem seznamu napak. In sicer na začetku priimka sem naredila Č namesto Ć.
Odgovori