izdaja računa dopolnilni s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Sadna
Novinec
Novinec

izdaja računa dopolnilni s.p.

Odgovor Napisal/-a Sadna »

Živjo

po vsej verjetnosti je tole že kje zapisano in če je, prosim za usmeritev kje :) je pač tako, da sem še prava devičnica, kar se tiče s.p. in zato zaenkrat še brezupni primerek. ampak bom vedno manj takšna.

imam registriran dopolnilni s.p., ker ob službi vodim prireditve in podobne zadeve. februarja bom izdala svoj prvi račun za s.p. in pojma nimam, kako to gre. o.k. pozanimala se bom, kaj mora na obrazcu za račun bit. to ni problem. zanima me samo, kaj moram navesti, ker nisem davčni zavezanec (kateri zakon + člen) in pa zanima me, ali je moj neto potemtakem dejansko enak mojemu brutu.

po domače. če želim za neko storitve 100 €, ali naročnika potem tudi stanem 100 €?

ali imam s tem, ko mu to zaračunam še kakršen koli dodaten strošek kadar koli kasneje (ob davčni napovedi, ob poročilu...)

hvala za pomoč pri svojem prvem vzletu :)
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Lep pozdrav

Na računu morajo biti seveda vaši podatki, podatki o naročniku, vrsta storitve cena......

Na koncu računa dopišite: Nismo DDV zavezanci po 94 členu ZDDV.

Tako kot ste rekli če želite za storitev prejeti 100€ na račun napišite 100€.

Konec leta se naredi obračun davka od dohodka za zasebnike. Ko ugotovite recimo da imate 100€ dobička boste plačali davek 16% (po dohodninski lestvici). To prijavite v dohodnino.

Upam da sem bil dovolj jasen

lep dan še naprej

Primož
Odgovori