Prevoz na delo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
west
Novinec
Novinec

Prevoz na delo

Odgovor Napisal/-a west »

živjo,
čeprav sem forum pregledovala kar nekaj časa nisem naletela na primer ki bi mi pomagal odgovoriti na moje vprašanje. Namreč zanima me če lahko delodajalec že v pgodbi napiše da plačuje prevoz na delo le za določen kraj, oz. mi ne plačuje prevoza iz mojega stalnega prebivališča (to je tudi kraj iz katerega se dejansko vozim)?!

P.S. Ko sem se zaposlila pri tej firmi ni bilo nobenega govora o tem, da ne plačujejo prevoza, če nisi iz istega kraja kot firma.

če ima kdo iste izkušnje naj mi prosim svetuje
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Podatki o pogodbenih strankah (ime, sedež - osebni podatki, naslov prebivališča) so bistveni elementi POZ. V kolikor imate v POZ naveden naslov stalnega prebivališča, vam je delodajalec dolžan povrniti stroške prevoza z in na delo od tam, pa do sedeža podjetja. Ta pravica je iztožljiva.
Določilo v POZ, da se stroški povrnejo samo za določen kraj je nezakonito.

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
west
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a west »

najlepša hvala za pomoč, zdaj moram samo še ugotoviti kako bom to realizirala brez da bi dobila odpoved
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Mislim da še zmeraj velja, da mora delodajalec povrniti najmanj 60% najcenejšega prevoza na delo od kraja bivališča do podjetja.
Mincek
Odgovori