DUR, DDV, Mobitel...

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tashy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

DUR, DDV, Mobitel...

Odgovor Napisal/-a tashy »

Živjo!

Vem, da je bilo že veliko povedanega o DUR-u ter konkretno računih za telefon, vendar me zanima neko drugo čisto formalno vprašanje. Račun za Mobitel-pogovori julij-naročnina avgust: račun lahko daš v avgustovski obračun DDV (če ne ločuješ pogovorov posebej od naročnine), vendar ne vem, kdaj naj dam datum opravljene storitve. Lahko je 31.7, lahko pa 30.8 ali pa mogoče datum prejema računa??? [:(!]Kaj naredite vi? Podobno vprašanje je za račune zamudnih obresti, ki pridejo čez pol leta. Vem, da to ne gre v DDV, vendar me program vpraša o DUR-u. Npr. Račun za zamudne obresti so naredili na dan 31.5, naredili in poslali pa v avgustu.[?]

Tashy
tashy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tashy »

A je vprašanje res preveč trapasto? [xx(]

Tashy
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Capyka »

ne, vprašanje ni trapasto, sistem je... :D:D:mad::mad:

jaz dam datum ddv 01.08. račun (vse skupaj z naročnino), ki se nanaša na julijske pogovore pa knjižim z datumom dur 31.07.
Isto dam tudi telekomov račun.

obresti tudi knjižim za nazaj, razen če se nanašajo na lansko leto.

lp!
lev76
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lev76 »

Pod datum opravljene storitve napišem datum izstavitve računa.Potem pa v davčni knjigi popravim datum za obračun ddv in napišem datum ko smo račun prejeli(če si odbijaš vstopni ddv v obdobju ko si račun prejel ni treba poročati v prilogah k obračunu ddv). Res je da si kasneje upoštevam ddv, ampak je vsaj vsem zadoščeno.
lp:)
ali
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a ali »

na infopisarni za ddv Maribor so rekli konec maja da lahko v istem mesecu kot impulze upoštevaš tudi naročnino.....rekli so da ni nobenih navodil, da pa bodo stali za nami, če bodo problemi in da nas bodo o spremembi obvestili...od takrat nisem več slišal od njih...al so jih zaprli al pa je vse ok! :) Upam da bo zdaj le šlo poslat odgovor ...že tretjič poskušam..
ali
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a ali »

popravek..rekli so mi konec junija, ko sem delal obračun za maj! ja...
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Jaz si glede tega ne delam preglavic. Če je račun za telefon izdan npr. v mesecu avgustu, potem dam vse v mesec avgust. Upam, da je s tem o.k.

LP
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Tudi jaz sem se borila s tem, in sklenila da ne ločujem.

Če je pra pravilno pa povem naslednji teden ko me davčna pride pogledat
Odgovori