Popoldanski s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
darja78
Novinec
Novinec
Kraj: Vrhnika

Popoldanski s.p.

Odgovor Napisal/-a darja78 »

:?: Pozdravljeni!

Rada bi odprla popoldanski s.p. Postopek mi je sicer logičen, zanima pa me kolikšni so mesečni stroški takega s.p. in kaj obsegajo. Ali je pri tej obliki potrebno plačevati prispevke za socialno varnost, pokojnino,... Sem sicer v rednem delovnem razmerju.

Hvala
lp darsi
gabrijela
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a gabrijela »

popoldanci plačujejo prispevki za piz in pavšalni prispevek zzv, vse skupaj okrog 6.500,00 sit mesečno. Če si član obrtne zbornice, plačuješ še članarino ozs in ooz - 3,9 % od najnižje pokojninske osnove (za december 6.614,00 sit).
Pa še stroški trr - ja (vodenje in provizija)
Če se kdo spomni še kaj, naj me dopolni :)
zmešnjavca
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a zmešnjavca »

Moj mož je predlani kot redno zaposleni prijavil dopolnilno dejavnost na pristojnem Dursu in je zato upravičen do 25 odstotkov norm. odhodkov (gre za avtorske pogodbe). Letos je odločbo sicer že dobil, pač pa je ne bodo dobili njegovi znanci, ki opravljajo podobne dejavnosti kot on. Da se je menda nekaj spremenilo in zato uveljavljalo lahko samo 10 procentov norm. odhodkov oz. dejanske stroške. Me zanima, ali je to res (sva gledala po novem doh. zakonu in se nama zdi, da izpolnuje vse pogoje za 25-odstotne norm. odhodke).
Če so pa stroški popoldanskega s. p. res samo nekaj tisočakov, se jim to zagotovo splača urediti.
Kaja1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Kaja1 »

Koliko je pa sedaj tarifa za popoldanski s.p.? Samo pretvorimo v eure prejšno tarifo, ali so kakšne spremembe?

Hvala in lep dan!
gabrijela
Nov član
Nov član

ja, samo preračunate v evre.
gabrijela
Nov član
Nov član

popravek!
ZZV pavšalni prispevek se je povišal na 697,00 sit oz. 2,91 eur.
Kaja1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Kaja1 »

gabrijela napisal/-a:popravek!
ZZV pavšalni prispevek se je povišal na 697,00 sit oz. 2,91 eur.
Aha, a prispevek iz dohodka dejavnosti pa je ostal enak? Lahko prosim napišete znesek v eurih?

Najlepša hvala!
Slamica6
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Slamica6 »

Dodala bi vam še mesečni strošek banke za vodenje računa (se mi zdi da pri s.p.-ju pride 5,42 EUR) + nekdo vam bo moral narediti bilanco in poskrbetiza oddajo dohodnine (oz sklepa)
Odgovori