Kaj z podjetjem, ki ne posluje 5 ali več let (kaj storiti)

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
peterv6i
Nov član
Nov član

Kaj z podjetjem, ki ne posluje 5 ali več let (kaj storiti)

Odgovor Napisal/-a peterv6i »

Pozdravljeni,
z italijani in 4 slovenskimi državljani smo leta 2001 ustanovili podjetje...
Kasneje je podjetje "razpadlo".. Hotel sem ga zapreti vendar so trije solastniki vztrajali pri temu, da podjetje ostane odprto..
Postavljen sem tudi kot direktor družbe katere pa je italijan večinski lastnik..

Papirje nam je v tem obdobju vodilo podjetje (že nerodno mi je, ker se to vleče 5 let)...
Račun ni blokiran in je morda še 200 EUR na njem..

Zanima me kako se takšno podjetje zapre?
Nekje sem slišal, da če podjetje ne posluje več kot 2 leti ga država zapre?

Prosim za pojasnila..

Pripravljen sem imel tudi celoten proces zapiranja, ki mi ga je pripravila odvetnica vendar sem zaradi ostalih solastnikov zadevo kasneje opustil.. Sedaj pa ko so vsi odšli iz podjetja (vendar so še napisani kot solastniki) pa se s tem problemom ukvarjam sam...

Prosim če mi kdo svetuje kako naj pristopim k problemu ter kako lahko plačam odvetnika, ki bo pomagal pri zapiranju in (ali so dolžni tudi solastniki prispevati denar za potrebe zapiranja podjetja ali samo direktor podjetja)

lp

:sneodobren:
gapi78
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a gapi78 »

Stroške zapiranja bi morali razdeliti med solastnike na osnovi deleža družbenika.

Kolikor je meni znano država do danes ni zaprla nobenega podjetja pri katerem ni bilo poslovanja že nekaj let (tudi 10, osebne izkušnje tudi pri podjetjih brez odprtih računov na banki)
peterv6i
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a peterv6i »

Hvala..

V primeru da družbenik noče poravnati obveznosti?

Pa še vprašanje... kaj pa v primeru da bi želel podjetje prepisati na novega lastnika.. namreč podjetje nima dolgov in nima blokiranega računa..

Izbral bi rad opcijo da se stvar uredi čimprej.. saj se zadeva vleče pet let...

Lastniki tudi italijani so pripravljeni na sodelovanje pri hitremu zapiranju ali predaji podjetja...

Deleži pa so:
ITA: 70%
SLO: 30% s tem, da je 5 solastnikov torej je 6% na SLO solastnika.

hvala za pomoč
Odgovori