DDV-izstop

Moderator: Mirko Zbačnik

anka
Super računovodja
Super računovodja

Izbris iz registra ddv zavezancev

Odgovor Napisal/-a anka »

V letu 2006 ne bo presežen prag 25.000 EUR. Kot razumem te izbrišejo po uradni dolžnosti. Kaj narediti, da kljub vsemu ostaneš ddv zavezanec.

Ali ta prag ne velja šele od leta 2007? Torej gre v bistvu za leto 2008 (da te lahko izbrišejo)?
cvetka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Gleda se zadnjih 12 mesecev, če niste dosegli praga pa kljub temu želite ostati zavezanec, pošljete obvestilo o obračunavanju ddv, ki je priloga Navodilu za izvajanje 149. člena..... poglejte prejšnje odgovore in povezavo od Nine. lp
tasa
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a tasa »

Če ne želiš več biti v sistemu DDV,ste napisali da bo potrebno poračunati DDV.

To pomeni, da boš moral od osnovnih sredstev in zalog plačati DDV?
Prav razmišljam?

LP
tasa
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a tasa »

Ali vprašanja glede osnovnih sredstev in zalog zaradi izstopa iz DDV-ja nihče ne ve???
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Meni pa to ni čisto jasno. Do sedaj je veljalo, da ne moreš izstopiti iz sistema DDV pred pretekom 5 let od registracije. Ali se je zakon tako drastično spremenil?
zmešnjavca
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a zmešnjavca »

Kje bi našla obvestilo o obračunavanju DDV? Na davčnem uradu LJ so mi rekli, naj ga izpolnim, če hočem še naprej ostati zavezanka (sem ravno na meji prometa). Drugače pa ne bodo nikogar brisali brez vnaprejšnjega dogovora - torej vse, ki so obvezni zavezanci, pa po novem ne dosegajo več predpisanega prometa, bodo predhodno poklicali.
Odgovori