<br />Očitno zanimivo vprašanje, na katero so mi iz banke odgovorili naslednje:
S poštovani,
po Zakonu o izvršbi in zavarovanju dolžniku rubimo po sklepu sodišča 2/3 plače,s tem,da mu ostane za izplačilo MINIMALNA PLAČA.Le-ta je od 1.4.2004 določena v višini 77.000 SIT in ne več zajamčena plača.Stranki se mora omenjeni znesek izplačati,prav tako so iz izvršbe izvzeti,preživnine,<b>otroški dodatek</b>...,ki se seveda prištejejo minimalnemu znesku plače,če jih stranka prejema.Prav tako je iz izvršbe izvzeta socialna pomoč za brezposelne.
Znesek ostalih nakazil na osebni račun (polog na BA, prenosi na račun...), lahko banka:
-pobere v celoti, če prejmemo v izvršitev Sklep sodišča
-oziroma v višini 90%, če prejmemo v izvršitev Sklep DURS-a
Lep pozdrav
Janez Mrzelj
Kot vidite, nič konkretnega glede določila zakona. Posebej me moti, da mi ne odgovorijo glede limita, za katerega pa mi sedaj zaračunavajo obresti.
Nič, bom očitno moral narediti redno uradno pritožbo (vaš nasvet ne bo odveč), vendar se bojim, da brez rednega sodnega postopka ne bo ničesar:twisted:.
To me spominja na blesavo določbo tistega zakona (saj je ZIZ se mi zdi),ki pravi, da so družbeniki podjetij izbrisanih iz registra odgovorni za obveznosti podjetij.Prosim vas lepo, večje norosti si sodstvo res ni moglo privoščiti. No, to je druga tematika, pa o tem kdaj drugič, raje se bom posvetil temu vprašanju,ki sem ga že začel. Upam, da bomo ugotovili "bit" problema.
Iskren pozdrav!
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Spoštovani maliking!
Tale problemček je zainteresiral tudi mene.
Zainteresiral me je predvsem iz naslednjega razloga : Banka se je na zahtevo zavarovalnice "usedla" na osebni račun žene, na katerega žena prejema otroške dodatke. Posebej mi je v oči padla navedba, da so slednji IZVZETI iz izvršbe.
Mi lahko prosim zaupaš s katere banke je g.Janez Mrzelj ali pa njegovo telefonsko številko.
Če morda kdo ve, v katerem zakonu in v katerem členu je to zapisano bi bil prav tako zelo hvaležen.
LP Aquarius