Pozdravljeni!
Sem tako besna in se moram spovedati glede prijaznosti naših organov.
Sem pomagala majhnemu s.p.-ju pri oddaji kontrolnih podatkov za dohodnino. Zaradi takšnih in drugačnih okoliščin, sem podatke ročno izpisala na še stari obrazec. Še prej sem klicala na durs in vprašala kako je z oddajo podatkov za tiste ki nimajo možnosti interneta in računalnika, pa so mi rekli, da prinesemo podatke in da oni vnesejo v njihove evidence. Tako smo tudi naredili. No, pa pridemo tja, pa referentka nahruli osebo, ki je slučajno to prinesla (ki pa z računalnikom in še manj z internetom nima blage veze), da kje ima to presneto disketo!!! Ina da kje smo bli do danes, saj je zadnji dan!! GRRRRRR. Pa mi jo dajo to referentko na telefon pa ji povem kakšna je situacija. Ona pa še vedno, da naj ta oseba sama vnese podatke v računalnik!! Ja, pa da ne pozabim, grozno neprijazna, kajpak, mudilo se ji je na malico! Pa jo pošlje dol v avlo, da imajo tam računalnik, da bo tam vnesla. Pol pa po težkih mukah se je druga referentka no, končno usmili.
Zgrožena nad vedenjem naših organov, sem se odločila, da preko spletne strani dursa napišem pritožbo. Glej ga zlomka, saj vendar njihovi spletni naslovi ne delujejo! Kam naj se obrnem?
Pa še eno vprašanje imam za našo nezmotljivo upravo in njihove zaposlene. Ali je imel mogoče kdo težave pri oddajanju teh podatkov preko spleta??? Kar sem jaz na tekočem ne glih štima kot bi moglo.
"Ah no, saj smo vsi ljudje": davčna.
P.S. Z izjemo malih rib kot smo mi.
Darika
prijaznost dursa ob oddaji podatkov dohodnino
Moderator: Mirko Zbačnik
Se strinjam, ker sem imela enake primere.
Problem je, da se sploh ne zavedajo, da imajo na naš račun manj dela, medtem ko pa si mi moramo zato "puliti lase". In namesto, da bi potem takim primerkom pomagali, jih še naredijo čisto zmešane.
..... juha se je že ohladila, a ne še povsem.
Waw so pa res napredovali!
Problem je, da se sploh ne zavedajo, da imajo na naš račun manj dela, medtem ko pa si mi moramo zato "puliti lase". In namesto, da bi potem takim primerkom pomagali, jih še naredijo čisto zmešane.
..... juha se je že ohladila, a ne še povsem.
Waw so pa res napredovali!
-
racunovodjapikakom
- Začetnik

Hojla,
še en podoben bad primer za sp.
Sp si je izplačal najemnino (si ne deli stroškov med gospodinjstvom in podjetjem); hkrati je seveda poslal obrazec na durs in jim plačal akontacijo najemnine.
Ko je vnašal v program DURS2006 svoje davčne številke in davčne številke spja, ki je enaka, mu program tega ni dopustil. Nato smo poklicali na durs, kjer so se problema želeli rešiti tako, da so želeli njegovega referenta na dursu in njegovo davčno številko! Kot da to ni problem vseh spjevcev in je to nekaj nezakonitega - a drugače odgovora ne moremo dobiti, a to ni JAVNA SLUŽBA !
Sedaj bo zaradi tako dobro spisanega programa sp pušnil, ker kontrolnih podatkov ni mogel oddati: državi je plačal akontacijo najemnine, ki ji več ne pripada, iz svojega gospodinjstva je financiral podjetje, pa še znesek mu bodo šteli v dobiček ter ga še enkrat obdavčili... BRRRRR.....
Kljub vsemu lep dan vsem forumcem
še en podoben bad primer za sp.
Sp si je izplačal najemnino (si ne deli stroškov med gospodinjstvom in podjetjem); hkrati je seveda poslal obrazec na durs in jim plačal akontacijo najemnine.
Ko je vnašal v program DURS2006 svoje davčne številke in davčne številke spja, ki je enaka, mu program tega ni dopustil. Nato smo poklicali na durs, kjer so se problema želeli rešiti tako, da so želeli njegovega referenta na dursu in njegovo davčno številko! Kot da to ni problem vseh spjevcev in je to nekaj nezakonitega - a drugače odgovora ne moremo dobiti, a to ni JAVNA SLUŽBA !
Sedaj bo zaradi tako dobro spisanega programa sp pušnil, ker kontrolnih podatkov ni mogel oddati: državi je plačal akontacijo najemnine, ki ji več ne pripada, iz svojega gospodinjstva je financiral podjetje, pa še znesek mu bodo šteli v dobiček ter ga še enkrat obdavčili... BRRRRR.....
Kljub vsemu lep dan vsem forumcem
javor
Danes sem dobila naslednje vprašanje: zakaj so potrebni obrazci »Podatki iz izplačilnih list za zaposlene pri zasebnikih, ki so potrebni za izračun in nadzor pravilnosti izračuna davčnega odtegljaja«, če ne služijo tudi za namen poročanja o dohodnini, saj s temi obrazci durs že med letom pridobi vse ustrezne informacije, ki jih pravne osebe ne zagotavljajo, ker oddajajo REK obrazce za vse zaposlene skupaj?