Sklep o prenehanju delovnega razmerja-pomoč

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
barbaraoj
Nov član
Nov član

Sklep o prenehanju delovnega razmerja-pomoč

Odgovor Napisal/-a barbaraoj »

Pozdravljeni,

zanima me ali moramo zaposlenemu (pri s.p.) kljub temu, da mu je prenehala pogodba za določen čas izdati sklep o prenehanju del.razmerja. Če ja, bi lepo prosila, če mi lahko kdo pošlje kakšen vzorec.

Hvala in LP!!
BO
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

Živijo,

delavcu preneha v d.o.o. razmerje za določen čas in tako sem tudi sama pred tem vprašanjem. V zakonu o del.razm. v 77.členu piše, da pogodba, sklenjena za določen čas, preneha veljati brez odpovednega roka s potekom časa, za katerega je bila sklenjena.

V komentarju je dodano, da preneha avtomatično, ne da bi bilo potrebno katerikoli pogodbeni stranki za nastop te pravne posledice karkoli narediti, npr. podati odpovedno izjavo.

Delavcu je potrebno le vrniti vse njegove dokumente (delovno knjižico, spričevala, potrdila o izobraževanju, usposabljanju....)

Upam, da ni večjih razlik med d.o.o. in s.p. glede tega?.. Če so, naj me kdo prosim popravi. Hvala!

Lp, M.
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Razlik ni, kar pomeni da veljajo določila 77.člena ZDR.

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
barbaraoj
Nov član
Nov član

Pozdravljeni,
sem pogledla v ZDR, ampak mi ni jasno, kako lahko potem center za socialno delo zahteva sklep o prenehanju del.razmerja?!

Če mi kdo lahko posreduje vzorec, lepo prosim!!

LP
BO
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Čeprav CSD nima pravne osnove za tako zahtevo (lahko bi jim pokazali POZ za določen čas)

Vzorec

Delodajalec ____________________ Datum __________

Na podlagi 77. člena Zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 42/2002) izdajam naslednje

Obvestilo

o prenehanju pogodbe o zaposlitvi za določen čas

Obveščamo vas, da vam dne ______________poteče pogodba o zaposlitvi, ki ste jo z delodajalcem ___________ _________________ sklenili dne __________ za določen čas. Delodajalec nima več potreb po sklenitvi nove pogodbe o zaposlitvi. Delovno knjižico lahko dvignete v kadrovski službi delodajalca od dne __________ med ____ uro do ____ ure. Če delovne knjižice ne boste dvignili do dne __________ (po 30 dneh) jo bomo poslali pristojni upravni enoti po vašem stalnem bivališču.

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
barbaraoj
Nov član
Nov član

Pozdravljeni, delavec jim je pokazal pogodbo za določen čas in še aneks k tej pogodbi, a jim očitno to še vedno ne zadostuje.
Se vam lepo zahvaljujem za ta vzorec obvestila, katerega jim bom posredovala z dopisom, da ni potreben sklep.

Najlepša hvala in lp!!
BO
Stari
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Stari »

Na področju delovnih razmerij se le v enem samem primeru izda sklep in sicer v disciplinskem postopku. Vse ostalo so obvestila delodajalca.
Odgovori