Posredovanje poročil

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Rookie
Novinec
Novinec

Posredovanje poročil

Odgovor Napisal/-a Rookie »

Pozdravljeni,

v letu 2006 sem imel odprt popoldanski s.p.

Prosim za pomoč oz. odgovore na spodaj navedena vprašanja:
- Do kdaj moram oddati poročila na Ajpes?
- Katera poročila moram oddati?
- Katere poslovne knjige moram kupiti za poročila in koliko stanejo?
- moram oddati kakšna poročila tudi na davčno?

Hvala.
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Lep pozdrav

Morda bi bilo lažje poiskati računovodjo ki bi to storil za vas. Res je, da bi imeli s tem nek strošek vendar bi bile stvari vsaj prav narejene. Ker želite to opraviti sami in glede na vprašanja menim, da nimate prav veliko računov torej to pomeni, da tudi strošek računovodje ne bi bil prav velik.

Na ajpes in na durs morate oddati obrazce najkasneje do 31.03.2007. Obrazce z navodili pa dobite na spletnih straneh ajpesa in dursa. Ne vem, kako si vodite poslovne knjige zato vam težko povem kaj več.

Lep dan še naprej

Primož
entmzadi
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a entmzadi »

To tudi mene zanima. Ali si mogoče nina računovodja.
Kakšna pa bi bila okvirna cena računovodje (deset izdanih računov, en prejet)
grah
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a grah »

Kaj res vsi mislite, da so osnova za delo računovodje samo izdani in prejeti računi? Takšnih strank, ki tako mislijo smo se že davno znebili in jih ne želimo imeti. Res najboljše, da si vse delate sami in ko boste imeli kakšno kontrolo papirjev, boste lahko ponosni ali pa jezni samo na sebe.
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Jaz pa se z vami Grah ne strinjam popolnoma. Laiki res mislijo, da je delo računovodje samo knjiženje prejetih in izdanih računov. Le da se jaz takih strank nočem rešiti, pač pa se potrudim prepričati jih, kaj je naše delo, koliko je tega dela in da je za povprečnega s.p,ja ceneje, da opravlja svoje delo, računovodenje pa prepusti drugim. Če pomislite, koliko časa bi človek izgubil s papirji in na koncu ob obisku inšpekcije ugotovil, da je delal napačno, bolje da v tistem času služi s svojim delom. Bo ceneje.
DECO
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Lep pozdrav

Deco se strinjam z vami. Je pa res da imajo s.p. tudi ljudje ki se jim zdimo računovodje kot dacarji. Zdi se jim, da smo pač potrebno zlo zato jim je vsak evro ki ga namenijo za računovodstvo preveč.

So pa seveda (velika večina) takšni, ki razumejo da je urejeno računovodstvo temelj vsakega podjetja in spoštujejo naše delo. V našem podjetju se dogovarjamo z vsemi vrstami ljudmi. Res pa je, da s tistimi ki ne cenijo našega dela ponavadi naletimo na oviro prav pri ceni. S znjimi se pač ne dogovorimo za sodelovanje.

Lep dan še naprej
Primož
grah
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a grah »

Nina0 prav to sem mislil - tisti, ki ne cenijo našega dela vedno godrnjajo zaradi cene, tisti pa ki vejo kaj vse je potrebno narediti jim pa ni težko plačati tudi dodatno opravljenega dela, ki nimajo nič s pogodbo in z mesečnim delom.
Še najhuše pa je, da zasebniki med seboj debatirajo in pridejo tudi do cene koliko kdor plačuje za naše storitve. Potem pa "vsi pametni" ugotovijo, da imajo vsi nekako isto količino papirjev, da pa eden od njih plačuje preveč. Le-ta pa ne pove, da prinese v računovodstvo "solato", ki jo je potrebno zložiti, da mu ni potrebno skrbeti za plačila, ker mu jih mi opravljamo, da ne skrbi za noben datum. Ni mu potrebno skrbeti, da bo plača, davek, DDV, prispevki ..... plačani na datum-ker mu to mi poskrbimo. Še papirje si hodimo k marsikomu iskat, če želimo, da bo delo opravljeno. Da ne govorimo o potnih nalogih, biti na razpolago ob neobičajnih urah in dnevih (npr.nedelja) in še bi lahko našteval.
Res je, da smo si za take stvari sami krivi, ker smo stranke "razvadili" in tako navadili, vendar ko sklepamo z njo dogovor o sodelovanju ti vsaka vse obljubi, potem pa ...... Vendar, ker želimo imeti delo opravljeno dobro in pravočasno naredimo tudi vse to, vendar je potrebno vse to plačati.
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Pri nasm smo imeli tudi probleme s tem. Potem pa smo uvedli sistem. Na računovodsko tarifo priznamo določen popust ampak samo v primeru, da se naročnik drži svojih dolžnosti (urejenost dokumentacije pravočasno prinešena.....). Če se naročnik ne drži mu popusta ne priznamo. Moram povedati, da smo sicer odslovili nekaj strank (moje mnenje je da si moramo tudi stranke izbirati sami) vendar imamo sedaj stvari še kar urejene (še vedno se najde kdo ki vsak mesec zamudi z dostavo dokumentov za ddv vendar se ne obremenjujemo več s tem - obračun naredimo ko dobimo dokumentacijo).

To da pa debatirajo o cenah med seboj je seveda pravilno. Če pa kdo misli da bo za nižjo ceno dobil enako ali pa celo boljšo storitev od naše mu seveda ne otežujemo prehoda. Pač sporazumno prekinemo pogodbo in mu pripravimo dokumentacijo za naprej. Iz iskušenj vam povem, da jim je potem kar nekako žal, da so nas zamenjali.

No ja. Verjetno pa bi tudi stranke znale kaj povedati na to temo.

Lep dan še naprej

Primož
Odgovori