Neto plača

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Caci
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Neto plača

Odgovor Napisal/-a Caci »

Pozdravljeni !

Sigurno bi mi znal nekdo na tem forumu povedati, koliko bi morala biti moja januarska neto plača, zaradi spremenjenih plačilnih razredov.

Decembersko osnovno plačo brez dodatkov sem dobil 402.000 SIT ( če govorimo še v starih enotah ), januarsko plačo pa sem dobil 1.678,00 Eurov neto. Po mojih približnih izračunih in pričakovanjih, bi moral dobiti 50 Eurov več ( 414.000 SIT po starem ), za isti bruto seveda.
Zanima me, koliko bi morala biti plača pri istem brutu, glede na nove davčne razrede.

Hvala in LP.
M.
sonja11
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Bohinj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sonja11 »

Koliko si imel prej bruto, katere olajšave imaš, kakšne bonitete?
Caci
Nov član
Nov član

sonja11 napisal/-a:Koliko si imel prej bruto, katere olajšave imaš, kakšne bonitete?
Nobenih olajšav, nobenih bonitet - zanima me samo čista neto plača pri istem brutu, glede na nove davčne stopnje.

Že vnaprej se ti zahvaljujem za odgovor.

LP
M.
sonja11
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Napiši prosim, kakšen je bil tvoj bruto znesek lani (v SIT), potem bomo pa računali :)
Caci
Nov član
Nov član

sonja11 napisal/-a:Napiši prosim, kakšen je bil tvoj bruto znesek lani (v SIT), potem bomo pa računali :)
Ne vem - ali se ne da preračunati iz prejšnjega neto v bruto in nato v plačo, ki bi jo moral prejemati sedaj ?
M.
sonja11
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Sigurno veš bruto plačo, saj mora biti napisana na plačilni listi. :)

Iz neto se sicer tudi da izračunati... vsaj približno.
Torej - bruto naj bi bilo približno 732 000,00 SIT, kar je cca 3054 EUR
To znese po letošnji zakonodaji okrog 412 000,00 SIT neto - kar je cca 1719,25 EUR

Izračuni so tudi na prvi strani racunovodja.com - levo spodaj - on-line izračun plače, tako da lahko računaš sam :roll:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Plače so v bruto, zato naj bi bil neto učinek višji. V kolikor bi kdo prejel isti neto (za isto število ur, enako delo), se mu je dejansko bruto plača zmanjšala. To pa brez bistvenih poseganj v pogodbe o zaposlitvi ni možno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Caci
Nov član
Nov član

sonja11 napisal/-a:Sigurno veš bruto plačo, saj mora biti napisana na plačilni listi. :)

Iz neto se sicer tudi da izračunati... vsaj približno.
Torej - bruto naj bi bilo približno 732 000,00 SIT, kar je cca 3054 EUR
To znese po letošnji zakonodaji okrog 412 000,00 SIT neto - kar je cca 1719,25 EUR

Izračuni so tudi na prvi strani racunovodja.com - levo spodaj - on-line izračun plače, tako da lahko računaš sam :roll:
Ja hvala, tako nekako bi moraklo biti po moji logiki. Najlepša hvala !
M.
Odgovori