Pozdravljeni !
Sigurno bi mi znal nekdo na tem forumu povedati, koliko bi morala biti moja januarska neto plača, zaradi spremenjenih plačilnih razredov.
Decembersko osnovno plačo brez dodatkov sem dobil 402.000 SIT ( če govorimo še v starih enotah ), januarsko plačo pa sem dobil 1.678,00 Eurov neto. Po mojih približnih izračunih in pričakovanjih, bi moral dobiti 50 Eurov več ( 414.000 SIT po starem ), za isti bruto seveda.
Zanima me, koliko bi morala biti plača pri istem brutu, glede na nove davčne razrede.
Hvala in LP.
Neto plača
Moderator: Mirko Zbačnik
Sigurno veš bruto plačo, saj mora biti napisana na plačilni listi.
Iz neto se sicer tudi da izračunati... vsaj približno.
Torej - bruto naj bi bilo približno 732 000,00 SIT, kar je cca 3054 EUR
To znese po letošnji zakonodaji okrog 412 000,00 SIT neto - kar je cca 1719,25 EUR
Izračuni so tudi na prvi strani racunovodja.com - levo spodaj - on-line izračun plače, tako da lahko računaš sam
To znese po letošnji zakonodaji okrog 412 000,00 SIT neto - kar je cca 1719,25 EUR
Izračuni so tudi na prvi strani racunovodja.com - levo spodaj - on-line izračun plače, tako da lahko računaš sam
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Plače so v bruto, zato naj bi bil neto učinek višji. V kolikor bi kdo prejel isti neto (za isto število ur, enako delo), se mu je dejansko bruto plača zmanjšala. To pa brez bistvenih poseganj v pogodbe o zaposlitvi ni možno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ja hvala, tako nekako bi moraklo biti po moji logiki. Najlepša hvala !sonja11 napisal/-a:Sigurno veš bruto plačo, saj mora biti napisana na plačilni listi.![]()
M.