Kako do davčne Številke delavca?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
roki
Računovodja
Računovodja

Kako do davčne Številke delavca?

Odgovor Napisal/-a roki »

Pozdravljeni.

Imam pereč problem in sicer pri s.p. je bilo potrebno za delavca
obračunati plačo. Kljub opozorilu, da potrebujem davčno številko, mi le te ni posredoval.
Zdaj pa je potrebno poslati kontrolne podatke za izplačila delavca, pa s.p. delavca sploh ne more najti, menda je v nemčiji, zamenjal je mbt.
številko.
Na davčni podatka o njegovi DŠ ne morejo dati.

Kaj storiti, na koga se še lahko obrnemo?
Kdo ve??? :?

OPOMBA: Vem, da je rok za oddajo kontolnih podatkov že mimo. :oops:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Nekje sem ujela informacijo, da za zaposlenega, ki si mu izplačal plačo brez davčne številke (posledice so, kakršne so, a to se v praksi dogaja), lahko, namesto davčne številke, uporabiš same ničle (00000000). Poskusite. Sklepam, da boste podatke oddali na disketi; priložite zraven še dopis, se posujte s pepelom in jim posredujte čimveč podatkov, ki jih o tem človeku imate. Morda bo pomagalo.
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Pamps, hvala za odgovor.
Podatke sem poskušala dati po e-pošti, tudi z ničlami sem poskusila, pa ni šlo, napiše, da je ta možnost samo za tiste, ki niso rezidenti RS.
Zdaj smo poslali "poizvedbo" na DURS, če nam bodo posredovali davčno številko. Kdo ve???
Res je, da je davčna številka varovana, kaj pa mi, ki smo s.p., naša davčna številka pa ni nč varovana, jo pišemo oz. pišejo vsepovsod.
Lahko bi se malo zamislili. :?

lp :)
tassika
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

dan

Odgovor Napisal/-a tassika »

Imam problem, danes so me klicali iz davčne da smo se zmotili pri enem priimku in da naj popravimo in pošljmo v elektroski obliki, ampak meni e-davki tega ne omogočajo več, ker je rok za oddajo že potekel. Na e-davkih se mi nihče več ne oglasi na davčni pa tudi ne.
Ali je imel kdo podoben primer in kako ga je rešil.

lp Nataša
tasy
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Pri nas smo napako našli sami (delavka je dala moževo davčno številko), javili pisno na durs (v obliki dopisa) in dobili povratno informacijo, dopis z e-naslovom, kamor naj pošljemo popravek v elektronski obliki. Nam brez računalniškega mojstra ne bo uspelo!

Pokličite jih jutri, ko bo "davčni dan".
tassika
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tassika »

Najlepša hvala za odgovor, bom jutri še enkrat poklicala, vendar dvomim da mi do ga.referentka znala pomagat, kajti že danes ni vedela kako so se stvari oddajale, je rekla da ne zastopi elektronskega oddajanja, da pa ji je sodelavka rekla, da so pri njej vi poslali popravke po elektronski poti. Bomo videli, kaj bo jutri.

Lep dan še naprej.
Nataša
tasy
Odgovori